News Flash:

Controlul vendeta de la "Petre Andrei" a fost contestat

11 Iunie 2007
1590 Vizualizari | 1 Comentarii
Doru Tompea
• Reprezentantii Universitatii "Petre Andrei" din Iasi au contestat rezultatele si concluziile controlului efectuat de Directia de Finante la unitatea de invatamant privat • "Cu toate ca nu am depus declaratii, deoarece nu ni s-a permis, am virat importante sume de bani catre bugetul statului. DGJPJ Iasi, desi recunoaste prin adresa numarul 13214/20.07.2005 ca am achitat respectivele sume de bani, a considerat achitate cu aceste sume contributiile declarate si neachitate de catre cealalta entitate", sustine Doru Tompea in contestatia trimisa Fiscului iesean
Rectorul Doru Tompea a contestat deciziile luate de cei doi inspectori de la Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi, care au considerat ca unele plati facute de Facultatile de Psihologie, Asistenta Sociala, si Stiinte Politice au fost inregistrate ca plati facute de Facultatea de Drept si Economie a lui Nae Niculescu, autoproclamatul rector al Universitatii "Petre Andrei" din Iasi. "Cu toate ca nu am depus declaratii, deoarece nu ni s-a permis, am virat importante sume de bani catre bugetul statului DGJPJ Iasi, desi recunoaste prin adresa numarul 13214/20.07.2005 ca am achitat respectivele sume de bani, a considerat achitate cu aceste sume contributiile declarate si neachitate de catre cealalta entitate. In realitate, Facultatile de Drept, Economie, Medicina Dentara si de Stiinte ale Comunicarii declarau contributiile datorate, iar celelalte facultati, neavand posibilitatea declararii, dar efectuand plati, achitau contributii la buget pe care nu le datorau", sustine Doru Tompea in contestatia trimisa Fiscului iesean. Cele doua inspectoare care au fost trimise sa faca control au actionat in mod discriminator, in sensul ca au refuzat sa primeasca declaratii privind impozite, taxe sau alte contributii ale Facultatilor de Psihologie, Asistenta Sociala, si Stiinte Politice, primind in schimb pe cele de la Facultatile de Drept, Economie, Medicina Dentara si de Stiinte ale Comunicarii. Au calculat pentru Niculescu "Mai mult, pentru suma de 912.414 lei, organele de control nu au calculat penalitati, deci le-au considerat plati efectuate in termen de cele doua facultati. Ilegalitatea consta in aceea ca DGFPJ a considerat achitate cu aceste sume obligatiile declarate de cealalta entitate, care a declarat doar sumele, fara a le achita. In mod corespunzator, contestam si raportul de control si decizia de impunere pentru aceasta suma", se mai arata in contestatie. In acelasi timp, la facultatile coordonate de Nae Niculescu, conform Fiscului, toate sunt bune si frumoase, cu toate ca acesta nu si-a platit datoriile. Decanul Facultatii de Psihologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, Doru Tompea a cerut totodata public lui Anton Dobos, seful de la DGFPJ sa cerceteze evaziunea fiscala de la Universitatea Apollonia. Acest fapt a pornit de la un document care atesta faptul ca Universitatea Apollonia emite si in prezent acte de studii, cu toate ca Niculae Niculescu si Carmen Stadoleanu sustin ideea disparitiei acestei institutii, prin absorbtia ei de catre Universitatea Petre Andrei, care are statutul de ONG. Practic, in luna noiembrie a anului trecut Universitatea Apollonia a emis adeverinte de absolvire, chiar daca nu are acest drept.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

lili  | #13742
Jelu, pentru dumneata Rector si Decan e unul si acelasi lucru? Doru Tompea incepe rector si sfarseste decan in articolul dumitale!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 24 queries | Mysql time :0.026229 (s)