Magazin

Controversa la spitalul din Barlad. Bebelus „invizibil” pentru medici, dureros pentru mama

Publicat: 18 apr. 2019
1

Spitalul din Barlad, martor al unei intamplari desprisa din domeniul stiintifico-fantastic. Andreea Todeila, in varsta de 30 de ani, a venit sa nasca un bebelus, dar a fost trimisa acasa cu diagnosticul de "sarcina inchipuita". Andreea Todeila a venit din Germania cu o sarcina cu probleme. Femeia a fost adusa de ambulanta pe 7 februarie la spitalul din Barlad, acuzand dureri de nastere. La CPU Barlad a fost inregistratã cu sarcina la termen, fiind chemat medicul specialist ginecolog, care a dus-o in sala de nasteri. Aici situatia a devenit de-a dreptul halucinanta. Medicul ginecolog de garda a constatat cã in pantecele femeii nu se afla niciun copil.

Femeia insa, sustine ca are contractii, copilul misca, se aude cum ii bate inima, dar nu se vede niciun copil la testul imagistic. Plangand, femeia a explicat ca mai are un copil, nascut in anul 2011 in acelasi spital, cand i s-a pus diagnosticul de chist ovarian. In timpul operatiei, medicii nu au gasit un chist, ci o fetita de 3,4 kilograme. Andreea Todeila sustine ca situatia este trasa la indigo, sarcina fiind ascunsa, la fel ca in 2011.

„Am ajuns in tara, venind din Germania, pe dataade 5 februarie. Acolo am fost la doctor peste tot, cu dureri de spate si mi s-a spus cã sunt insarcinata, dar ca am uter septat si copilul nu se vede. Eu le-am spus ca am mai avut aceastã problema la primul copil, in 2011, cand am fost la fel, insarcinata si am fost dusã la spital sa nasc, iar la control nu s-a vãzut copilul. Mi s-a spus ca am chist si m-au operat ca sa-mi scoata chistul si cand colo era un copil, o fetitã de 3,4 kilograme. Medicii din Germania mi-au facut toate testele posibile, dar nu au iesit pozitive, dar cand au fãcut testul la san, a iesit pozitiv, adicã am lapte. Au spus cã 60% existã posibilitatea sã am sarcina, iar 40 % nu stiu ce sa spuna. Ei nu si-au asumat sã mã opereze, m-au trimis in tarã, la medicii care mi-au fãcut operatia in 2011, de cezarianã. (…)

Continuarea aici

Adauga un comentariu