Eveniment-Social

Conturi la banci, case de vacanta si masini. Toate apartin senatorilor din Iasi

Publicat: 30 iun. 2013
1

@ Case, apartamente, terenuri si cat mai multe conturi in banca @ Senatorii de Iasi se pot considera printre cei mai avuti parlamentari din tara, pentru ca veniturile de care acestia beneficiaza sunt printre cele mai mari @ Cititi in randurile de mai jos cu ce averi se lauda senatorii care au fost alesi de catre ieseni in urma cu mai bine de sase luni de zile

Senatorii ieseni si-au actualizat recent declaratiile de avere. Cei mai multi se pot bucura de averi consistente. Senatorul liberal Marin Burlea a trecut in declaratia de avere ca detine un teren intravilan in Aroneanu si unul agricol in comuna Vidra, judetul Ilfov. Acesta detine si un apartament in Iasi, o casa de locuit in municipiu, o casa de vacanta in Ceahlau, precum si cateva spatii comerciale in Iasi. Senatorul PNL detine si trei autoturisme, un Jeep Wrangler, un autoturism Crysler, precum si un Chevrolet Spark. Liberalul detine si cateva actiuni la o societate din Iasi, dar si trei credite in valoare totala de 250.000 euro deschise la trei banci. A mai incasat cateva zeci de mii de lei pe parcursul unui an ca si cadru didactic la UMF, de la Spitalul de Copii Sf. Maria, unde a fost manager, dar si ca logoped.
Un alt senator liberal, Mihaela Popa, a trecut in declaratia de avere ca detine un teren intravilan in orasul Vaslui, doua apartamente in municipiul Iasi si o casa de vacanta in comuna Dobrovat. Popa detine doua autoturisme, un Fiat Panda si un Volkswagen Jetta. Senatorul liberal a mai declarat cinci active financiare atat in lei, cat si in euro si sustine ca nu are niciun fel de datorii. Anul trecut, Mihaela Popa a incasat ca senator 67.000 de lei, la care s-au mai adaugat 14.700 lei ca diurna. Fata de declaratia precedenta, Popa a ramas fara unul din conturile bancare, dar si fara un apartament pe care l-a vandut cu 33.000 euro si fara un autoturism Renault pe care l-a vandut cu 8.200 lei.
Liberalul Varujan Vosganian, ministru al Economiei, nu si-a actualizat inca declaratia de avere. Social democratul Florin Constantinescu, aflat la al doilea mandat, detine cinci terenuri intravilane in Pascani si comuna Vanatori. Constantinescu mai are o casa de locuit in Pascani si un apartament in Iasi. Acesta a declarat ca nu are masini, dar si ca detine actiuni si alte tipuri de plasamente la cinci societati. Prin intermediul acestora, Constantinescu a avut foarte mult de castigat de pe urma afacerilor incheiate cu statul. La capitolul datorii, Constantinescu si-a ipotecat casa, apartamentul si un teren in numele societatilor pe care le detine, dar si trei credite contractate de la doua persoane fizice. Anul trecut, de la Senat acesta a incasat 66.000 de lei.
Celalalt senator PSD, Sorin Lazar, detine sapte terenuri in comuna Strunga, localitate pe care a condus-o ca primar pana in 2008. Patru terenuri sunt agricole, doua intravilane, iar Lazar detine si un luciu de apa. Acesta sustine ca are doar un apartament in Strunga, iar la capitolul autoturisme a declarat ca detine un Seat si un Volkswagen Passat. Lazar mai are doua active financiare in valoare totala de 35.000 lei, deschise la o banca din Targu Frumos,  dar si datorii de 48.000 lei la aceeasi banca din Targu Frumos. Anul trecut, senatorul PSD a incasat de la Parlament o indemnizatie de aproape 65.000 lei.

Nici opozitia nu e saraca

Senatorul PDL Dumitru Oprea sustine ca are un teren intravilan in Iasi, un apartament si o casa in extindere in Iasi. Oprea mai are un autoturism Audi A4, are active financiare in euro si lei, alte plasamente si sustine ca nu are datorii. Senatorul a mai incasat 130.000 lei de la Universitatea Al. I. Cuza si a avut un venit de 54.000 de lei de la Senatul Romaniei. Senatorul PP-DD Ionel Agrigoroaiei sustine ca detine doua terenuri agricole si trei intravilane, dar si ca are o casa de locuit in zona Sararie. Ionel Agrigoroaiei nu si-a declarat masinile sau alte bunuri de valoare in declaratia de avere. Senatorul de Raducaneni a specificat ca detine 365 familii de albine si o plantatie de 45.000 metri patrati de nuci. Agrigoroaiei are patru credite la diferite banci, in valoare totala de circa 45.000 euro, dar si o datorie de 55.000 euro catre consilierul local PSD Marius Ostaficiuc. Anul trecut, Agrigoroaiei a mai incasat 12.000 lei ca si consilier local.

Comentarii
  • lipseste tovarasul dep.mocanu vasile care a incasat bani multi de pe urma privatizarii agricola sa tg frumos trebuie anchetat penal

  • “În schimb, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, disperat să pozeze în Făt Frumos în faţa FMI, renunţă la specialiştii în recurtare şi numeşte, cu de la sine putere, manageri privaţi şi membrii CA la cele trei companii CFR. Astfel, din pixul lui Fenechiu a ajuns turcul Mustafa Aysun, preşedinte al Consiliului de Administraţie de la CFR Marfă , grecul Dimitris Sophocleous- director general al CFR SA, iar la CFR Călători a aterizat Valentin Dorobanţu, cel care ţesuse, la finele lui 2012, mersul trenurile pentru interesele operatorilor privaţi. Mustafa Aysun şi Dimitris Sophocleous au demisionat după câteva luni, iar locul lor este luat de doi oameni de încredere ai lui Fenechiu- Liviu Radu şi George Micu. Numirea lui Micu şi Dorobanţu a generat uimire şi iritare în rândul ceferiştilor, mai ales că doi sunt cunoscuţi ca oamenii fără coloană vertebrală”

  • Iasul e reprezentat in parlament de niste mosnegi obositi,niste ilene cosanzene trecute si cu aere de miss.de niste HOTI si PUPCURISTI.Oare cetatenii Iasului chiar nu gandesc deloc?

Adauga un comentariu