News Flash:

Convorbiri politice

12 August 2010
670 Vizualizari | 0 Comentarii
Stenograma lui Flutur: “Pierdem, luam apa, dar o sa gasim bani sa va ajutam”

PRESIUNI PORTOCALII... Zeci de primari PDL din judet bat cu pumnul în masã, cu doi ani înaintea alegerilor locale, cerand fonduri pentru comunitãti. Unii, mai îndrãzneti, se gandesc deja la “divortul” de PDL, curtati fiind de celelalte partide. Am intrat în posesia stenogramei sedintei de marti, în care vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a discutat deschis cu primarii democrat-liberali din judet despre problemele pe care le au. Mai toti s-au plans de fonduri, cerand bani pentru drumuri, aductiuni de apã, poduri. Primarii PDL au denuntat, în fata lui Flutur, presiunile care se fac asupra lor de cãtre conducerea organizatiei judetene PSD, inclusiv implicarea în amenintãri a sefilor de la CJ. Concluzia lui Flutur: “Fratilor, dacã acum, cand sunteti la putere si aveti toate serviciile deconcentrate la îndemanã nu puteti bate PSD-ul, cand veti putea?”. Vicepresedintele PDL a linistit spiritele printre primarii democrat-liberali: “Pierdem, luãm apã, suntem la 12%, dar o sã ne revenim si o sã vã ajutãm cu ceva bãnuti pentru investitii”.

Primarul de la Bogdãnita: “Eu m-am bãtut cu presedintele Consiliului Judetean”

Florinel Bleoju: Sunt unul dintre cei care v-au trimis mesaje pe telefonul mobil, domnule presedinte.

Gheorghe Flutur: Stiu, dar nu am spus nimic despre asta, nu v-am desconspirat.

Dan Marian (rade): Ne-au informat serviciile de informatii de la PSD.

Florinel Bleoju: Domnule presedinte, sunt unul dintre cei care am atacat pe media conducerea Consiliului Judetean, situatia este foarte cunoscutã, m-au vãzut oamenii la televizor cã m-am bãtut cu Mihalachi (Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui, n.r.). Acum, problema se pune asa: colegii mei, dacã vor sã rãmanã în PDL sã rãmanã. Cati primari care au venit aici fac naveta la PNL sau PSD? Pentru ce ne mai adunãm? Nu ne mai adunãm. Legat de primãrii, suntem sufocati în administratia publicã localã de functionarii angajati de PSD, oameni care nu sunt în stare sã deschidã nici mãcar un calculator. Dupã ce cã-s prosti, nici mãcar nu vin la treabã. Nu plec de la PDL, ne doare însã cã suntem lãsati de aiurea. Nu e sfarsitul lumii cã se întamplã acum ce se întamplã, avem cu ce trãi. Eu am tot felul de proiecte începute, dar nu am fãcut nimic. Am fost si la ministrul Dezvoltãrii de trei ori, ba chiar, o datã, m-am întalnit acolo si cu primarul de la Negresti. M-am dus sã-mi fac intrarea singur la Bucuresti dar, dupã sase luni de zile, nu am nicio scoalã, niciun drum sau pod. Domnule presedinte, cred cã, în proportie de 60%, multi dintre primarii de aici vor lua directia în altã parte. Probleme sunt multe. Domnul deputat Dan Marian vrea sã fie presedinte de Consiliu Judetean, dar în situatia actualã nu ne putem gandi la asa ceva, pentru cã PSD se întãreste de la o zi la alta. Am cele mai multe iesiri pe media, mã lupt cu PSD, dar nu se mai poate.

Bleoju atacã: Buzatu, îl acoperã pe Butnaru!

Florinel Bleoju, primar Bogdãnita: La noi aici, dl. Buzatu e prieten cu dl. Butnaru, care a tepuit cateva Sapard-uri în judetul Vaslui, situatia este gravã. Sunteti unul din cei mai influenti oameni din PDL si domnii parlamentari din judetul Vaslui ar trebui sã încerce sã vã apropie mai mult, sã se consulte cu dvs. Dacã nu facem asta, haideti sã ne lãsãm. Nu ne poate da dl. Mihalachi afarã, asa cum tot spune, vom pleca noi singuri sau ne va pãrãsi electoratul. Nu se mai poate, ca niste oameni care sunt de 20 de ani la conducerea acestui judet sã vinã si sã spunã cã noi, portocaliii, suntem de vinã. Am sã iau si eu o gãleatã din acelea din campanie si am sã mã plimb cu ea, sã vãd cine are curaj sã-mi spunã ceva.

Gheorghe Flutur: Am sã încerc sã vã rãspund. Sunt un luptãtor politic, dar atunci cand am îmbrãcat haina administratiei publice judetene am lãsat-o mai usor cu atacurile politice. Dacã tot apãreti asa de des la televizor, sã fiti atent la ce bani veti primi în comuna dvs. Eu îmi musc limba acasã, ca sã nu mã lupt cu ãstia. Nu sunt de acord cu presupunerea dvs. legatã de primari care vor sã vinã sau sã plece. In 2002, dupã ce am iesit de la Congresul PNL, mergeam pe stradã cu Stolojan si ne-am întalnit cu un grup de oameni. Am vorbit noi cu acei cetãteni, dupã care Stolojan mi-a zis: “Bã, sã stii cã e ceva de capul nostru, dacã oamenii vor sã vinã si sã ne vorbeascã”. Asta se întamplã acum: primarii care au venit în PDL au crezut cã e ceva de capul nostru. Noi toti trebuie sã convingem lumea cã e ceva de capul nostru, cã existã un program de dezvoltare a Romaniei. Dacã nu aveti dialog sau nu sunteti ascultati, probabil sunt vinovati cei de aici, care ar trebui sã asculte de dvs. La Suceava, la mine, i-am adunat pe toti si am spus: la Consiliul Judetean candideazã Flutur, la primãria Sucevei candideazã Lungu. Fiecare stim ce avem de fãcut. Trebuie sã vã stiti care vã sunt prioritãtile.
(Sursa - Vremea Noua)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4043 (s) | 22 queries | Mysql time :0.270680 (s)