Eveniment-Social

Copaci taiati pentru a schimba regulile de circulatie

Publicat: 04 feb. 2011
1

In cadrul Comisiei de Circulatie de ieri edilii au aprobat o serie de masuri privind circulatia din oras. Astfel, va fi amenajata o alveola pentru mijloacele de transport in comun in prima statie de dupa BCU, pe strada Pacurari. Insa cu pretul taierii unor copaci. „In comisia de circulatie s-a reanalizat circulatia de pe strada Pacurari. Avem o problema acolo legata de faptul ca nu avem o alveola pentru transportul in comun si s-a gasit o pozitie in dreptul fostului complex alimentar, unde este singura locatie unde ar putea fi creata o alveola pentru transportul in comun, care sa nu mai blocheze circulatia. Bineinteles, amenajata si reglementata conform legislatiei si Codului rutier. Am ales zona cu vegetatia cea mai batrana, care, oricum, ar reintra pentru reinnoire. Vom incerca sa relocam pe alte pozitii acea specie (tei – n.r.), pentru ca in zona sa ramana un numar constant de arbori”, a declarat Mihai Chirica, director general la Directia Tehnica si Investitii.
Alta masura face referire la montarea unor garduri de protectie in zona unitatilor de invatamant. Este vorba de Scoala Nicolae Iorga, din zona Hlincea, si Scoala George Cosbuc, din cartierul Dacia.
Totodata, va fi instalat un indicator „sens unic” pe banda de coborare de pe strada Macazului, urcarea urmand sa se faca pe strada Aurora, unde este dublu sens. Acest indicator va fi montat si pe strada Han Tatar, pe sensul de coborare.
De asemenea, edilii vor demara lucrari pentru semaforizarea intersectiei dintre strazile Arcu si Garii, plus intersectia formata de soseaua Bucium si strada Visani.

Comentarii
Adauga un comentariu