Actualitate

Copanele de pui in sos de ceapa. O mancare atat de gustoasa ca nu va mai ramane nimic in farfurie

Publicat: 27 aug. 2018

Sunt zile in care nu ai nici timp, dar parca nici chef sa pierzi vremea prin bucatarie cu gatitul mesei de seara. Si totusi cina a devenit in ultima vreme cea mai importanta masa a zilei deoarece atunci toata familia se aduna in jurul mesei. Si pentru a nu pierde mult timp cu prepararea cinei, va propunem o reteta delicioasa care se prepara si rapid – copanele de pui in sos de ceapa.

Carnea de pui se gateste repede si poate fi solutia ideala pentru masa de seara. Asadar, iti propunem sa o prepari in sos de ceapa, care-i va da mancarii un gust special. Mai ales ca este genul acela de sos in care vrei sa inmoi un colt de paine si sa-l mananci pe tot.

Iata de ce ai nevoie:

– 10-12 copanele de pui

– 150 g faina

– 2 linguri unt

– 2 linguri ulei

– 600 g ceapa

– 1 telina mica

– 3 catei de usturoi

– 500 ml supa de pui

– 3 linguri de bu

– patrunjel verde

– sare si piper dupa gust

Cum se prepara:

Stergi pulpele inferioare de pui cu un servet de bucarie din hartie si le asezonezi cu sare si piper, dupa gust. Treci copanelele apoi prin faina, dar pastrezi restul de faina.

Incingi uleiul si untul in tigaie si rumenesti pulpele de pui cate 4-5 minute pe fiecare parte, dupa care le scoti din tigaie.

Se toaca ceapa si telina, se pun in tigaia in care am prajit pulpele de pui, asezonam cu sare si piper si se lasa la inabusit 4-5 minute. Apoi se adauga cateii de usturoi curatati si taiati felii si 2 linguri din faina ramasa.

Amestecam din cand in cand si turnam supa, bulionul, apoi se adauga pulpele de pui si lasi sa fiarba, acoperit, 35-40 de minute. Se serveste cu patrunjel tocat deasupra, iar ca garnitura puteti incerca piure de cartofi sau cartofi natur.

Pofta buna!



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit