Mama si copilul

Copii predispusi la alergii nu trebuie lasati la piscina

Publicat: 12 ian. 2011

Tricloramina, o substanta folosita la dezinfectarea bazinelor si piscinelor favorizeaza dezvoltarea astmului.

Agentia Federala de Mediu germana a anuntat faptul ca micutii cu istoric familial de alergii sau astm nu ar trebui sa frecventeze piscinele tratate cu clor.

 „Copiii sub doi ani cu predispozitie genetica la alergii pot fi afectati de derivatele de clor (prezente in majoritatea piscinelor), care favorizeaza dezvoltarea unui astm„, se arata intr-un al agentiei germane.

Recomandarea se bazeaza pe o serie de studii realizate in cateva state europene in ultimii ani. Cercetatorii incearca astfel sa determine care este legatura exacta intre clorul din piscinele frecventate de cei mici si slabirea cailor respiratorii sau aparitia astmului si alergiilor, explica Agentia de Mediu. Cei mai vizati in acest sens sunt copiii sub doi ani.

Practic, specialistii sustin ca tricloramina, un gaz iritant pentru ochi, piele si caile respiratorii, ar putea fi un factor declansator al astmului. Gazul are la baza clor si uree. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, concentratia maxima de tricloramina recomandata in piscine este de 0,50 mg/m3.

„Trebuie facut tot posibilul ca in piscine nivelul de tricloramina sa fie mentinut la nivelul potrivit”, au mai precizat reprezentantii Agentiei de Mediu.

Citeste si: 

De ce le este teama copiilor de apaloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit