Mama si copilul

Copiii alaptati la san au un risc mai mic de obezitate

Publicat: 01 mai 2019
7

Bebelusii alaptati la san au un risc mai redus de a deveni obezi, comparativ cu cei hraniti cu formula sau care sunt alaptati natural o perioada mai mica de sase luni, arata un studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Cercetarea a fost realizata la Institutul National de Sanatate din Lisabona si prezentata la congresul european pe tema obezitatii desfasurat la Glasgow, scrie agerpres.ro. Expertii au analizat date prelevate din 22 de state, de la peste 100.000 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 9 ani. Potrivit rezultatelor studiului, spre deosebire de nou-nascutii hraniti timp de sase luni cu lapte matern, bebelusii care nu au fost niciodata alaptati la san au avut un risc de obezitate cu 22% mai mare. Copiii alaptati la san mai putin de sase luni au prezentat un risc de obezitate cu 12% mai ridicat. Cercetarea face parte din Initiativa OMS de Supraveghere a Obezitatii Infantile.

„In general, practicile din Europa privind alaptarea la san nu respecta recomandarile OMS, printre altele din cauza politicilor ineficiente de incurajare a alaptarii la san, a lipsei pregatirii cadrelor medicale pentru sustinerea alaptarii la san, a comercializarii intensive a inlocuitorilor de lapte matern si a problemelor legate de legislatia privind protectia maternitatii“, au fost de parere autorii studiului. Potrivit datelor din 2010, 81% din femei au inceput sa alapteze la san, insa doar 1% au continuat sa faca acest lucru dupa sase luni de la nastere. S.F.
 

Adauga un comentariu