Mama si copilul

Copiii alaptati sunt mai inteligenti

Publicat: 21 dec. 2010
7

Un studiu realizat de cercetatorii australieni vine sa confirme ceea ce multi intuiau: copiii care au fost hraniti la san au un nivel de inteligenta mai ridicat decat ceilalti.

Mai sanatosi, asa sunt bebelusii care sunt alaptati, iar asta a fost dovedita de mai multe ori. Ultima confirmare in acest sens a venit din Australia, acolo unde o echipa de cercetatori, condusa de Wendy Oddy, a aratat ca alaptatul pentru cel putin 6 luni aduce beneficii si mai tarziu in viata, cel putin pentru baieti.

Studiul a monitorizat aproape 3.000 de copii, de la nastere, timp de cativa ani, potrivit MedpageToday. In cadrul studiului, s-a observat faptul ca majoritatea copiilor care au fost in mod predominant alaptati pentru sase luni sau mai mult au avut note mai mari in cadrul unor teste standard la citit, matematica si dictare, la varsta de 10 ani, comparativ cu copiii alaptati pentru perioade mai scurte de timp, potrivit specialistilor de la un institut de cercetare pediatrica.

Dovezi mai putin evidente la fete
Cu toate acestea, efectele asupra notelor de la teste au fost mult mai puternice asupra baietilor decat asupra fetelor. „Studiul nostru se adauga dovezilor coplesitoare care arata ca alaptatul pentru cel putin sase luni are efecte benefice asupra dezvoltarii optime a copilului”, a precizat Wendy Oddy.

Alaptarea la san aduce copilului toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp, adaptandu-se la necesitatile nutritionale ale sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil.

Citeste si:

Alaptatul intareste inima

Cum sa evitati sa va doara sfarcurile atunci cand alaptati

Adauga un comentariu