Eveniment-Social

Copiii din Costuleni sunt vedete la maratonul din Olanda. Totul pentru o cauza nobila – FOTO

Publicat: 19 mai 2014

@ O fundatie olandeza investeste in educatia copiilor din aceasta comuna aflata nu departe de municipiul Iasi @ Proiectul beneficiaza de sprijinul permanent al viceprimarului comunei, Constantin Onofrei

O fundatie olandeza se implica cu daruire in educatia copiilor din comuna Costuleni. Astfel, cu sprijinul Asociatiei Pro Comunitate din Costuleni, Fundatia Sansa! Rotterdam a infiintat „Casa Lalelelor” un centru pentru copii si tineret, unde se desfasoara zilnic activitati extrascolare, educationale, artistice si distractive. Pentru vacanta de vara olandezii si partenerii lor romani si-au propus sa le umple copiilor din Costuleni timpul liber cu activitati culturale si sportive. Deoarece vor participa cel putin 100 de copii, evenimentul denumit de organizatori „Summer week 2014” are nevoie de sprijin financiar si de aceea ambele fundatii fac tot posibilul pentru a gasi resursele necesare.

„Pentru a strange fondurile necesare organizarii acestui eveniment, unul din membrii Fundatiei Sansa, Paul Steinbusch a alergat pe data de 18 mai la un maraton la Leiden, Olanda. In aceeasi zi, copiii din Costuleni au alergat impreuna pe terenurile de sport 21 de kilometri. Pentru fiecare km alergat, Paul Steinbusch primeste cate 1 euro de la prieteni, dar si de la alti sponsori, colectand chiar inainte de semimaraton suma de 1.000 de euro pentru copiii din Costuleni. Cei 100 de copii care au participat vor aduna si ei in Romania cate 1 leu pentru fiecare 210 m alergati”, a spus educatoarea Cristina Basu, coordonatorul roman al proiectului.

Printre partenerii olandezi ai proiectului se numara Paul Steinbusch, Suzanne  Vonk, Jan Tielen, Sjirk Meijer! In Costuleni, proiectul este sustinut de viceprimarul Constantin Onofrei, dar si de profesorii voluntari Constantin Strainu, Gabi Archip, Irina Adochei, Andreea Strainu, Ionela Strainu, Mihaela Pintecut, Cristina Rambu, Laura Miron, Mariana Lupu etc.

Adauga un comentariu