Eveniment-Social

Copiii ieseni cu sindrom Down cer dreptul la normalitate

Publicat: 21 mart. 2013
1

Cu ocazia Zilei Internationale a Sindromului Down, s-a pus la punct o manifestare care sa atraga atentia asupra problemelor parintilor cu copii diagnosticati cu sindrom Down. Ieri s-au adunat in centrul Iasului zeci de copii si parinti, care au strigat intr-o singura voce ca nu mai vor sa se loveasca de discriminare. Pe traseul Primarie – Palat – Palas Mall, cei care s-au alaturat acestei cauze nobile au organizat un mars pentru sensibilizarea autoritatilor. Fundatia Star of Hope a avut rolul de a marca aceasta zi importanta si la Iasi. „În una din 45 de familii din România exista un copil cu dizabilitati, iar sansele lor de normalitate în actualul context legal sunt aproape nule. Copiii cu dizabilitati nu beneficiaza de servicii medicale corespunzatoare, de terapii specializate si nu sunt acceptati în scoli si gradinite”, a precizat Aurora Vatamaniuc, manager al Fundatiei Star of Hope. Sindromul Down este o stare genetica, ce se manifesta prin intarziere mentala si fizica. Sindomul Down nu este o boala si nu se poate vindeca. Este o conditie care afecteaza capacitatea de dezvoltare si de aceea copiii cu acest sindrom se vor dezvolta mai lent decat ceilalti, pe parcursul intregii vieti.

Comentarii
  • Altii au voie sa perturbe activitatea Primariei Iasi, dar noi fostii salariati CET nu avem dreptul conform Constitutiei Romaniei si Legea nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice. Dati autorizatii numai la cine va convine, golanilor din primarie.

  • Ce normalitate,bre? Ca aveti mai multe drepturi ca oamenii normali si pe spinarea voastra traiesc bine mersi si familiile voastre.Sa va fie rusine ca tot va bagati atata in seama,in timp ce la oameni normali nu se uita nimeni chiar daca mor de foame.

    • cred ca durerea si saracia te-a facut atat de urata in gandire dar nu stii prin ce trec toti cei cu probleme pe viata,probleme care nu le vor rezolva nici timpul si nici autoritatile…scuze dar cine vb,vb in necunostinta de cauza daca ai vrea ai putea fi voluntar o zi sa vezi cum e…nu vb la adresa unora care nu au nimic personal cu d-voastra si nu judeca ca vei fi judecat

  • Ce vrei sa spui ca noi suntem anormali, ca nu suntem egali in fata legii, avem drepturi mai multe decat altii, cu scuzele de rigoare dar gandesti si scrii dupa ureche TRY. Toti suntem egali si avem drepturi, dar in Romania asta pot decide doar unii porci din politica care se cred voievozi si boieri. Cu regret gandesti tipic cetateanului pro_st crescut si educat!

  • Daca asistatii cu fasole la bot, mosnegaraia migratoare cu libere pe RATP falimentar, slugile cu aparatul birocratic format din curwe, neamuri, clanuri,s.a.m.d…..isi permite VOIEVODUL CORUPTILOR sa faca ce doreste in Iasi. Biografia de turnator si relizarile il recomanda in mare GUVERNATOR PSD al prostilor si incultilor din oras!

  • Imi imaginez cate umilinte si cate observatii suporta acesti parinti clipa de clipa din partea semenilor nostri. Oamenii nu mai tolereaza in general copiii, eu primesc observatii mereu de la gradinita pe motiv de obraznicie (fiind baieti). Dumnezeu sa ii ajute sa treaca peste toate si sa nu plece capul in pamant in fata nimanui.

    • Organizatile, ONG-rile si comunitatea trebuie sa se implice mai mult in viata celor care au probleme. Ajutorul autoritatilor nu este decat propaganda politica si indolenta fata de problemele dificile in care se afla multe categorii defavorizate de cetateni. Viata nostra se degradeaza de la o zi la alta si am ajuns la un nivel de civilizatie tribala.

Adauga un comentariu