Eveniment-Social

„Copiii in lumea artelor”, un eveniment cultural special derulat la Muzeul Kogalniceanu – FOTO

Publicat: 14 feb. 2016

Asociatia Universul Prieteniei, Asociatia Literara Pastorel si Complexul National Muzeal Moldova (CMNM) Iasi, prin Muzeul Memorial Mihail Kogalniceanu, au organizat saptamana trecuta la Muzeul Kogalniceanu, evenimentul cultural intitulat „Copiii in lumea artelor” – editia a II-a.

Citeste si: Copiii din Iasi in lumea artelor, acasa la Conu’ Mihalache!

„Proiectul a debutat în data de 5 august 2015 si urmareste sa promoveze tinerele talente din scolile iesene. Manifestarea a fost moderata de Rodica Rodean de la Asociatia Universul Prieteniei, iar în debutul actiunii, din partea gazdelor, muzeograful Mihaela Tudose a mentionat: «Sa facem o traditie din acest proiect: Copiii în lumea artelor. Sa dam în primul rând cuvântul copiilor, care ne vor duce în lumea artelor!» Cu un public numeros, care a umplut pâna la refuz sala de festivitati a muzeului iesean, programul manifestarii a cuprins si: lansarea plachetei Povesti… în versuri, autor eleva Daria Lunca – 11 ani, cu o prezentare facuta de prof. Maria Apetroaie, versuri din creatia elevului Silviu Teodorescu – 8 ani, de la Scoala Gimnaziala Stefan Bârsanescu, alaturi de fratele sau, Gabriel Teodorescu – 6 ani”, au transmis organizatorii.

Citeste si: Expozitie picturala deosebita la Muzeul Kogalniceanu

De asemenea, muzica populara cu elevii Karla Ursu – 8 ani si Alexandru Ursache – 10 ani, de la Palatul Copiilor Iasi, coordonati de Claudia Martinica, dansul sportiv cu elevii Bianca Lionte – 8 ani si Eduard Stefan Istov, tot de 8 ani, de la Clubul de dans sportiv Danceplanet.ro, coordonati de Razvan Manole si Olga Negoduico, au completat manifestarea. Pe de alta parte, tot aici au fost prezenti si scriitorii Mihai Batog-Bujenita si Emilian Marcu, membri ai Uniunii Scriitorilor din România (USR).

Adauga un comentariu