Sport

Copiii își pot relua antrenamentele, însă fiecare cu propria minge. Avertismentul ministrului Ionuț Stroe

Publicat: 16 mai 2020

Copiii legitimați la școlile de fotbal din România își pot relua antrenamentele, însă doar respectând protocolul impus de autorități, a anunțat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului. Stroe a precizat că antrenamentele individuale vor fi permise doar în aer liber, cu respectarea distanțării sociale și un control epidemiologic temeinic. Totodată, ministrul spune că nu recomandă folosirea mingii în primă fază. Totuși, dacă se decide utilizarea acesteia, fiecare copil va fi nevoit să aibă propria minge, marcată corespunzător.

„Va exista control epidemiologic, cu măsurarea temperaturii. Vestiarele nu vor fi folosite, iar într-un tabel nominal vor fi trecuți toți copiii. Dacă e vorba de o bază sportivă, ea trebuie să fie păzită, trebuie să asigure limitarea din afară a părinților. Antrenamentele colective sunt interzise acum, dar individual se poate lucra cu copiii. Dacă există disponibilitate din partea antrenorului să facă antrenamente individuale, sau pe grupe de câte trei, nicio problemă.

Accesul va fi restricționat, ca să se evite aglomerația. Accesul la dușuri, în săli de fitness, săli de mese, ce mai au pe acolo, e interzis. Și repet, doar în aer liber, nu în baloane sau altele. Trebuie să fie păstrată distanța, igiena personală, pregătirea fizică, toate astea sunt descrise în acel ordin. Nu poți să faci antrenament colectiv, apropo de fotbal, handbal etc.
Cei care trebuie să adapteze accesul sau numărul de oameni în bază sunt cei care administrează acea bază și ei sunt în măsură să o facă. Eu nu recomand în primă fază folosirea mingii, eu recomand ca fiecare să aibă mingea lui”, a declarat Ionuț Stroe, la Pro X.
Adauga un comentariu