Mama si copilul

Copiii si carnea de peste. Vezi ce pesti sunt buni si care trebuie evitati

Publicat: 07 ian. 2011

Carnea de peste este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din dieta celor mici, deoarece este bogat in proteine, acizi grasi, vitamina D si vitaminele B.

Copiii trebuie invatati sa nu faca mofturi atunci cand vine vorba de peste. Potrivit lui Susan Brewer, profesor al Universitatii Illinois, copiii au nevoie de o cantitate mare de acizi grasi omega-3 care se gasesc in peste. Acesti acizi sunt esentiali pentru dezvoltarea creierului, a nervilor si a ochilor. Pestele bogat în acizi grasi omega-3, asa cum este somonul, ajuta la prevenirea bolii coronariene. Atunci cand bebelusii inceteaza sa mai fie alaptati si sunt hraniti cu lapte praf ei nu mai primesc suficienti acizi grasi omega-3.

Preferintele alimentare ale copiilor se dezvolta pana la varsta de 5 ani, de aceea parintii trebuie sa dezvolte gustul copiilor pentru peste de cand sunt mici.

Specii recomandate si interzise
Atunci cand trebuie sa alegem pestele, ar fi bine sa stim care este continutul de mercur, pentru ca acesta este daunator pentru sanatate. Toate speciile de peste contin mercur, dar unele mai mult, altele mai putin. Mercurul afecteaza dezvoltarea creierului copiilor mici si poate cauza probleme de invatare.

Potrivit specialistilor americani, rechinul, pestele-spada, macroul regal sunt specii interzise consumului copiilor mici. De evitat sunt si tonul si stiuca. Codul si stridiile trebuie consumate rar, in schimb copiii pot consuma cu incredere sardine, somon, pastrav, hering, somn si creveti.

Citeste si:

Gravidele trebuie sa consume cu mare atentie carne de peste loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit