Local

Copil de 15 ani, acuzat că a amenințat polițiști pe o stradă din Iași! Adolescentul, înarmat cu o lopată: ”Vă crăp capul!” (Exclusiv)

Publicat: 02 apr. 2022
O căruță cu lemne, o piatră în mâna unui tânăr și polițiști pe o stradă
Doi indivizi vor fi nevoiți să dea ochii cu judecătorii după ce au sărit la bătaie la polițiști pe o stradă din Iași

Un copil în vârstă de 15 ani a fost acuzat că a amenințat polițiști pe o stradă din mMnicipiul Iași. Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Eduard Gabriel H., alături de Dumitru Cristian Hadarag, pentru 3 infracțiuni de ultraj. Anchetatorii spun că scandalul a izbucnit în timpul efectuării unor verificări privind furtul unor lemne

Un copil de 15 ani este acuzat de anchetatori că ar fi amenințat polițiști pe o stradă din orașul Iași. Astfel, ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Eduard Gabriel H. (15 ani), alături de Dumitru Cristian Hadarag (42 de ani), pentru 3 infracțiuni de ultraj.
Anchetatorii spun că scandalul a izbucnit în timpul efectuării unor verificări privind furtul unor lemne.

Acum urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Un copil de 15 ani, acuzat că a amenințat polițiști pe o stradă din orașul Iași

Anchetatorii ieșeni spun că minorul de 15 ani, Eduard Gabriel H., și Dumitru Cristian Hadarag au intrat în vizorul lor la finele anului trecut.

”În cauză s-a reţinut că, în ziua de 23 noiembrie 2021, în jurul orei 15:30, în timp ce se afla pe strada Țicăul de Jos, din Municipiul Iași, inculpatul D.C.H. i-a adresat ameninţări cu fapte de violență în scop de intimidare unui agent din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi, aflat la faţa locului, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pentru efectuarea unor verificări referitoare la sustragerea de material lemnos. În concret, în timpul intervenţiei agenților de poliţie, inculpatul l-a ameninţat pe unul dintre ei că îi va rupe mâna şi o va băga în portbagajul maşinii. În aceeaşi împrejurare, inculpatul minor E.G.H. le-a adresat ameninţări cu acte de violenţă, în scop de intimidare, agenţilor de Poliţie, în sensul că le va sparge toate geamurile autospecialei cu care se aflau la faţa locului și le va crăpa capul cu o piatră pe care o avea în mână, simulând lovituri către aceștia atât cu piatra, precum şi cu o lopată”, a declarat, ieri, Dragoș Bordianu, Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Scandal făcut în Municipiul Iași

Oamenii legii au mai spus că, în aceeași zi, scandalul a continuat la secția de Poliție.

„La aceeași dată, după ce a fost dus de către agenții de Poliție la sediul secţiei, în vederea luării măsurilor legale, inculpatul D.C.H. i-a ameninţat cu acte de violență pe pădurarii din cadrul Ocolului Silvic Iași, care au reclamat sustragerea materialului lemnos, în sensul că le va da foc la case, le va da cu toporul în cap și se va răzbuna pe ei când îi va prinde. Prin ordonanțele procurorului din data de 15 decembrie 2021 s-a dispus reținerea suspecţilor D.C.H. şi E.G.H. pentru 24 de ore, iar, prin ordonanța procurorului din data de 16 decembrie 2021, s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpaţi pentru o perioadă de 60 de zile, măsură preventivă sub care au fost trimişi în judecată. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive”, a încheiat Dragoș Bordianu, Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare cu băiatul de 15 ani, acuzat că a amenințat polițiști pe o stradă din Iași.
Adauga un comentariu