National

Copil de 8 luni, mort in timp ce era transportat de la un spital la altul

Publicat: 19 oct. 2016
1

Un baietel de 8 luni, suspect de meningita, a murit intr-un elicopter SMURD in noaptea de marti spre miercuri, la 14 minute dupa decolare. Micutul era transferat de la Suceava la Iasi, la cererea disperata a parintilor. Acum, medicii din Suceava sunt acuzati de incompetenta de catre parintii copilului.

Familia copilului este dintr-un sat de langa comuna suceveana Brodina. Mama povesteste ca micutul a inceput sa se simta rau vineri, cand a facut febra. Medicul de familie a banuit mai intai ca ii cresc dintii, apoi ca are o infectie si i-a administrat un tratament cu antibiotice.

Pentru ca bebelusul continua sa se simta rau, parintii l-au dus luni la Radauti, de unde a fost trimis la Suceava. Aici medicii au banuit ca ar putea avea meningita si l-au trimis la boli infectioase, de unde a fost retrimis pentru tratament in sectia de terapie intensiva.

Mama acuza medicii de la Suceava ca, pana marti, nu i-au permis sa transfere copilul la Iasi. Micutul a fost preluat de un elicopter, insa era deja in coma. Copilul a intrat in stop cardio-respirator, iar medicii ieseni nu l-au mai putut salva.

Adauga un comentariu