Eveniment-Social

Copil electrocutat la 6.000 de volti

Publicat: 11 sept. 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:15530;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

O fetita de 10 ani si-a pierdut antebratul stang si a suferit arsuri de gradul II-IV, dupa ce a fost electrocutata pe un stalp de inalta tensiune.
Groaznicul accident, caruia i-a cazut victima Alina Iacob, s-a petrecut sambata, in jurul pranzului, in satul Iazul Nou, din comuna Sipote. Alina, „incurajata” de un vecin, a vrut sa-i demonstreze acestuia ca are curajul sa se urce pe un stalp care sustinea o linie electrica aeriana de 6 KV. Arcul electric s-a amorsat instantaneu dupa ce Alina a intrat in zona de influenta a retelei electrice. Traseul arcului electric a urmat bratul stang, toracele si spatele fetitei. Pentru recuperarea copilului, ramas agatat de stalp, a fost necesara intreruperea liniei electrice aeriene de catre dispeceratul RENEL. Descarcarea celor 6.000 de volti prin trupul fetitei i-au lasat urme pentru tot restul vietii. Antebratul stang i-a fost carbonizat. Pe spate, abdomen si fund, arcul electric i-a ars pielea. Printre crustele innegrite se pot vedea cu usurinta muschii. „A fost cel mai ingrozitor caz pe care l-am vazut de cand pilotez aeronave sanitare. Din antebratul stang al fetitei ieseau oasele innegrite. Copilul a suferit cumplit”, a declarat Cornel Condurat, pilotul elicopterului sanitar.
„Descarcarea electrica i-a carbonizat antebratul. Arsurile, care sunt foarte grave, se intind pe aproximativ 40% din suprafata corpului. Au fost afectate toate organele. Bratul stang, de fapt ce a mai ramas din el, este necrozat. Fetita se afla inca sub stare de soc”, a mentionat dr. Carmen Vaida, medic de garda la Clinica ATI de la Spitalul „Sf. Maria”. Cadrele medicale de la Spitalul „Sf. Maria” au apreciat ca evolutia starii de sanatate a pacientei este, deocamdata, incerta.
Ovidiu MARDARE

Adauga un comentariu