Actualitate

Copil epileptic batut de politisti pentru o fapta pe care nu a savarsit-o. Baiatul a avut nevoie de ingrijri medicale

Publicat: 28 oct. 2015
1

@ Acest tanar a trecut prin momente de groaza timp de un an de zile @ I-au fost aduse acuzatii pe nedrept din cauza dorintei de razbunare a unui vecin @ Acum, s-a dovedit ca nimic nu a fost adevarat si ca el este nevinovat @  Dupa luni intregi in care de multi a fost vazut ca fiind un hot, adevarul a iesit la iveala @ Mama copilului doreste acum ca adevarul sa fie cunoscut de o lume intreaga si momentele prin care a trecut fiul ei sa fie uitate @ Iata motivul incredibil pentru care s-a ajuns intr-o asemenea situatie

Acest copil, in varsta de 16 ani, a trecut prin momente de groaza din cauza unui vecin, care ii este chiar ruda. Ce a fost in stare sa faca acest barbat din Cotnari intrece orice imaginatie, iar minorul a avut de suferit de pe urma acuzatiilor nedrepte care i s-au adus. Fiind epileptic, acesta a fost agresat de politisti si a devenit victima unor abuzuri incredibile. Mama copilului a stiut in tot acest timp ca fiul ei nu se face vinovat pentru disparitia bunurilor lui Petru Mat, care a vrut doar sa se razbune pentru un motiv incredibil. Iata de unde a pornit intreaga drama a familiei Leahu si cum a incercat Ana Leahu, mama copilului acuzat, sa demonstreze tuturor ca fiul ei este nevinovat. Dupa un an de zile in care toti l-au privit ca pe un hot, s-a dovedit ca tanarul nu are nicio legatura cu disparitia bunurilor si ca, de fapt, acestea nu au lipsit niciodata din gospodaria lui Petru Mat.

A refuzat sa ii ofere de munca si a platit scump

Cosmarul familiei Leahu a inceput in urma cu aproximativ un an de zile, cand s-au hotarat sa isi renoveze casa. Pentru ca au angajat pe altcineva pentru amenajarea locuintei si nu pe Petru Mat, acestia aveau sa plateasca un pret scump. „Am luat 80 de milioane de la BRD pentru a renova casa. Cand m-am intalnit cu el m-a intrebat cine se ocupa de renovare si de ce nu l-am angajat pe el. I-am explicat ca am gasit un meserias care a lucrat ani buni in Grecia si atunci m-a amenintat si a spus ca o sa imi para rau pentru asta. Asa ca s-a gandit sa il acuze pe fiul meu de furt„, povesteste Ana Leahu, mama copilului. „Dosarul penal intocmit pentru furt este in lucru la Postul de Politie Cotnari. In acest caz, cercetarile continua pentru stabilirea situatiei de fapt. Nu s-a constatat ca politistul a comis astfel de abateri disciplinare”, a declarat Anca Vijiac, purtatotul de cuvant al IPJ Iasi.

Imediat dupa, pe numele lui Ovidiu Leahu, in varsta de 16 ani, s-au adus acuzatii prin care se spunea ca acesta a furat din gospodaria lui Petru Mat doua drujbe. In scandalul din Cotnari se pare ca a fost implicat si Gelu Musca, politist care atunci era sef de post in Cotnari. „Ma suna domnul Musca si eu eram in vama. Noi suntem din Republica Moldova. Copilul mi-a povestit ca l-au acuzat de furt, ca a luat doua drujbe. Mi-a spus si ca a fost agresat de politist. Dupa doua zile m-am dus la domnul Musca si acesta mi-a zis ca ce daca l-a lovit? Ca doar nu l-a omorat”, mai spune femeia in varsta de 42 de ani. Dupa tot acest episod, baiatul a avut nevoie de ajutor din partea medicilor. Fiind epileptic, acesta a avut nevoie sa fie internat in spital, sub supravegherea medicilor. Acum, dupa aproximativ un an de zile, s-a dovedit ca baiatul in varsta de 16 ani este nevinovat. Cele doua drujbe care au fost declarate furate au fost gasite in podul casei lui Petru Mat, iar localnicii cred ca ele nu au disparut niciodata din gospodaria barbatului. Acesta nu are nici o imagine buna in sat, fiind cunoscut drept un hot, furand de nenumarate ori poama vecinilor.
Adauga un comentariu