Eveniment-Social

Copil strans de gat de propriul tata – VIDEO

Publicat: 08 nov. 2011
1

Un baietel de 10 ani a fost internat la Spitalul Sf. Maria dupa ce a fost batut de propriul tata. Damir Maftei locuieste in comuna ieseana Schitu Duca si a ajuns la unitatea medicala cu luxatie dentara, contuzie cervicala si toracica. Parintii copilului sunt in divort, iar baietelul a fost trimis sa locuiasca impreuna cu bunica materna. Ceilalti doi minori ai familiei au fost luati de mama. Tatal, Cristian Maftei, in varsta de 34 ani, s-a certat cu soacra si a considerat ca trebuie sa se razbune pe propriul copil. „Minorul a fost internat in spital in urma unei agresiuni. El a fost agresat de catre tatal sau. In urma investigatiilor medicale s-a stabilit ca baiatul are luxatie dentara, contuzie cervicala si toracica. Tatal l-a luat cu ambele maini de gat l-a ridicat si apoi i-a dat drumul. Am anuntat imediat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, care ne-a rugat sa nu externam copilul pana nu ii gaseste un loc intr-un centru de plasament cu regim de urgenta. De asemenea, in astfel de cazuri sesizam si politia. Starea de sanatate a copilului este stabila. Nu stiu daca a mai fost batut de tata. Copilul va beneficia si de asistenta din partea psihologului unitatii medicale”, a declarat medicul Maricel Burlacu, purtator de cuvant la Spitalul de Copii Sf. Maria

Asistentii sociali din comuna Schitu Duca au efectuat cercetarile de rigoare si au anuntat Directia de Protectie a Copilului. „Tatal este un individ foarte violent. L-a batut crunt, se poate spune ca este un animal. Venise si in aceasta dimineata (ieri – n.r.) sa-si bata sotia in primarie. Am chemat imediat politia. Noi vom propune ca acest individ sa fie decazut din drepturile parintesti”, a declarat Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.

Comentarii
  • Draga jurnalist, se pare ca nu prea citesti legislatia in vigoare si nu stii de confidentialitatea datelor, mai ales cand vine vorba de un minor agresat, ma refer aici la faptul ca ai dat numele complet si domiciliul…….Rusine…..dar la voi se practica.

Adauga un comentariu