Scriitori

Copilaria lui Rudyard Kipling

Publicat: 30 dec. 2014
3

Kipling s-a nascut la Bombay, India. Tatal sau a fost John Lockwood Kipling, profesor la Scoala de arta Jeejeebhoy, iar mama sa Alice Macdonald. Se spune ca parintii sai s-au cunoscut la Lacul Rudyard din Staffordshire, in Anglia, aceasta fiind originea prenumelui lui Kipling. In copilarie a fost trimis in Anglia unde a fost crescut de o femeie numita doamna Holloway.

Vezi si Opera lui Nicolai Ostrovski, scriitorul sovietic socialist

Se presupune ca lipsurile si proasta ingrijire de care a avut parte pana la varsta de cinci ani, cand a fost „salvat”, i-au influentat scrierile, indeosebi simpatia pentru copii. Matusa din partea mamei s-a casatorit cu artistul Edward Burne-Jones, iar tanarul Kipling si sora sa au petrecut, de la varsta de sase ani pana la 12, mult timp in Anglia, cu familia matusii, in vreme ce parintii sai au ramas India. Kipling a fost verisor cu Stanley Baldwin, prim-ministru in trei mandate.

Vezi si Scurta biografie a lui Henry Miller

Dupa o perioada petrecuta ca intern la United Services College, in 1881 Kipling se intoarce in India, la Lahore (in Pakistanul de azi) unde lucrau parintii sai. A inceput sa lucreze ca redactor la un ziar local, in paralel cu pasi in poezie; debutul sau ca scriitor profesionist s-a petrecut in 1883 cand a facut primele vanzari.

Adauga un comentariu