Local

Copilul care şi-a pierdut ambii părinţi în accidentul rutier de la Cozmeşti a ieşit din comă

Publicat: 14 apr. 2021
Imagini de la cumplitul accident de la Iași în care și-au pierdut viața părinții unui copil de 6 ani

Veşti bune cu privire la copilul care a rămas orfan în accidentul rutier produs în localitatea ieşeana Cozmeşti. Micuţul, în vârstă de 6 ani, a ieşit din comă, starea lui fiind una vizibil mai bună, însă cadrele medicale îl supraveghează în continuare.

Potrivit medicilor ieşeni, copilul a fost mutat de la Spitalul de Neurochirurgie la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi.

Accident rutier grav în localitatea Cozmești

Reamintim faptul că s-a produs un accident rutier mortal în data de 6 aprilie 2021. Copilul a rămas orfan după un accident rutier extrem de grav în care părinții lui au murit. Robert era împreună cu mama și cu tatăl lui în mașină când au fost izbiți în plin de un tânăr care își scăpase mașina de sub control după o depășire eșuată. Impactul a fost extrem de violent, iar Ovidiu, tatăl lui Robert, a murit pe loc.

Mama lui, Oana, a murit la câteva ore distanță. Ceea ce ține de accidentarea puștiului a stârnit un val de reacții. Copilul s-ar fi aflat într-un scaun auto, însă nu ar fi fost legat cu centurile de siguranță așa cum ar fi trebuit. Asta se pare că a jucat un rol extrem de important în accidentarea micuțului. Practic, pentru că Robert nu a fost fixat în scaunul auto așa cum a trebuit, a ajuns acum în stare gravă la spital.

„Dacă minorul ar fi fost prins în scaunul auto cu centurile, probabil nu ar fi fost atât de tare afectat. După ce copii împlinesc o vârstă și pot sta singuri în șezut în scaunul respectiv, părinții nu îi mai asigură de obicei. Țin scaunul auto în mașină mai mult de formă, de frica sancțiunilor. Am întâlnit cazuri când copilul stătea pe banchetă, lăngă scaunul auto, nu în el”, a spus un polițist rutier.

Se cere public modificarea unor legi după cumplitul accident de la Iași

După ce povestea lui Robert și a familiei sale a ajuns să fie făcută publică, o fundație a lansat o petiție online prin care solicită modificarea unor legi sau înăsprirea acestora.

„Anual, în România, 120 de vieți de copii sunt pierdute ca urmare a unui accident rutier, în vreme ce peste 400 de alte vieți tinere trăiesc în suferință ca urmare a unor astfel de evenimente. Legislația Rutieră, prin Articolul 97 modificat prin HG 11/2015, stipulează sancțiuni în cuatum de 580-725 lei pentru lipsa utilizării scaunului auto corespunzător sau lipsa utilizării centurii atunci când copiii sunt transportați cu mașina. Din păcate, cuantumul amenzii oricum nu este suficient de motivant pentru părinți, astfel încât aceștia să folosească un scaun auto sau centură de siguranță corespunzătoare vârstei copilului”, au transmis reprezentanții fundației.

Comentarii
Adauga un comentariu