Local

Copoul ramane asediat de ciori – FOTO

Publicat: 05 sept. 2012

@ Parcul Copou aproape nu mai poate fi vizitat din cauza ciorilor care au umplut cu excremente majoritatea aleelor si bancilor @ Municipalitatea a promis ca va lua masuri, dar nu a facut nimic @”Vin tocmai de la capatul aleii pentru a gasi o banca cat de cat accesibila. Este neplacut”, a spus George Moloci

Parcul Copou, unul dintre cele mai vizitate locuri ale Iasului, arata ca o cocina din cauza excrementelor de ciori care se gasesc la tot pasul. Majoritatea bancilor din parc sunt murdare de gainat desi in urma cu aproximativ o luna municipalitatea promitea ca se va ocupa de aceasta problema. Nu s-a facut nimic in acest sens cu toate ca pe data de 11 august 2012, reporterii de la BUNA ZIUA IASI, au mai sesizat aceasta chestiune in articolul „Atentie! In Copou ploua cu excremente„.
 
Directorul adjunct de la SC Servicii Publice Iasi afirma ca spalarea bancilor necesita aprobare de la directorul tehnic al muncipalitatii, Dumitru Tomorug. „Vom lua legatura cu cei din primarie sa vedem cum rezolvam. Trebuie sa discut cu directorul tehnic Dumitru Tomorug si apoi vom face un plan de lucru. O astfel de activitate nu este in specificul nostru dar vom scoate de undeva o echipa sa spele bancile daca sunt mizerabile”, a afirmat Corneliu Bart, adjunctul SC Servicii Publice SA.

Problema ciorilor nu se rezolva usor

Contactat de reporterii BUNA ZIUA IASI, Scarlat Orzescu, administratorul unei firme specializate in dezinsectie si deratizare lasa de inteles faptul ca „problema ciorilor” nu poate fi rezolvata usor. Ba mai mult, la iarna iesenii se vor bate cu bulgari de zapada care vor avea excremente de ciori. „In Iasi exista patru zone in care se gasesc foarte multe ciori. Toata aceasta problema poate fi inlaturata doar primavara cand ouale sunt clocite. Problema nu se rezolva usor. Ciorile nu se vad din cauza frunzelor si nu se poate rezolva prin impuscaturi. In Parcul Copou sunt campuri de aer cald care le permit sa vina. O solutie ar fi acoperirea parcului cu o plasa speciala sau cu generatoare de ultrasunete care le alunga, dar toate acestea costa foarte mult iar in timp se vor obisnui cu ultrasunetele. Cea mai accesibila metoda este stresarea prin focuri de arma. Se poate face o retea de stresare prin focuri de arma, dar sunt si oamenii stresati. Cu aceasta metoda nu vor mai tipa cei din Copou, dar vor tipa oameni din alte parti, cel mai bine este sa fie indreptate spre cimitire sau sa asteptam primavara sa le stricam cuiburile”, a spus Scarlat Orzescu, administratorul firmei Mior, specializata in dezinsectie si deratizare.

Comentarii
  • Problema ciorilor este un cancer al orasului,de care,daca se actiona profilactic,sunt sigur ca nu am fi avut parte.Din punctul meu de vedere exista 2 categorii de ciori: -cele care zboara si care practic nu au dusman natural – cele care traiesc pe langa noi pe pamant,in jurul nostru si in sufletul nostru(si aici ma refer la tigani)Ambele categorii de ciori sunt la fel de distrugatoare si de paguboase.Se inmultesc necontrolat,nu lasa in urma lor decat dejectii,sunt foarte galagioase si agresive si mai ales sunt periculoase cand sunt in haita.Revenind la ciorile din aer,sunt convins ca domnul „specialist”din articol are pareri pertinente,profesioniste si mai ales in avantajul financiar al firmei dumnealui.Totusi imi amintesc ca pe vremea impuscatului,echipe de vanatori din cadrul Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Iasi,patrulau prin Copou si alte zone dragi croncanitoarelor,si pentru o suma modica pe cap de inaripata,impuscau la propriu mii de ciori la o singura actiune.Solutiile megalomanice propuse de „specialist” mi se par tragicomice si burlesti in conditiile in care noi si ca popor si ca spirit suntem destul de saraci.In ceea ce priveste metoda cu asteptatul pana la primavara,pentru a se starpi doar ouale din cuiburi,este bine sa stiti ca solutia a mai fost incercata si de alti primari din tara(Tg.Jiu de exemplu) si fara nici un succes.Cuiburile doborate intr-o zi erau construite de ciori in ziua urmatoare,mai sus si mai trainic.In concluzie,cred ca solutia cea mai simpla este impuscarea lor,iar pentru a se evita zgomotul care ar putea deranja pe sensibilii pensionari,aparatori neconditionati ai parcurilor noastre,propun folosirea unor pusti cu aer comprimat care sunt mult mai putin zgomotoase.Apropo.domnule „specialist”care vreti sa intindeti o plasa cu bani multi deasupra parcurilor….E bine sa stiti ca in general in zona noastra,iarna cad frunzele de la copaci ,deci s-a mai rezolvat si problema identificarii tintelor.Singura necunoscuta este peste cat timp domnii care iau decizii ciudate din Palatul Roznovanu,vor compila si vor rezolva aceasta problema grea de fizica cuantica.Pana atunci noi ,ca locuitori din Orasul European al Ciorilor nu putem decat sa ne consideram actori in filmul „Pasarile”,al regretatului scriitor A.HitchcocK.

  • Ciorile au dusmani naturali ulii doar ca acestia au fost exterminati tocmai de catre oameni. Cand se va restabili echilibrul natural atunci problema ciorilor va fi tinuta sub control.

Adauga un comentariu