Local

Corecție cum nu s-a mai pomenit vreodată la Iași! O puștoaică a fost legată de pat chiar de tatăl ei, ajuns la disperare! Ce a făcut adolescenta de s-a ajuns atât de departe! (Exclusiv)

Publicat: 30 mart. 2021
O adolescentă, cu piciorul legat cu un lanț
Judecătorii au condamnat un ieșean acuzat că și-a legat cu lanțuri de pat propria fiică minoră: bărbatul a recunoscut faptele, dar susține că a ajuns la disperare

Un individ a fost pedepsit de către judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat de comiterea unei fapte cumplite. Magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat pe Ioan Ladan la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru lipsire de libertate în mod ilegal și violență în familie. Bărbatul din județul Iași a recunoscut că și-a lovit și și-a legat de pat propria fiică

Un caz șocant s-a petrecut recent în județul Iași! Un bărbat a fost acuzat că și-a lovit și și-a legat de pat propria fiică! În urma incidentului, individul s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis recent acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de anchetatori cu Ioan Ladan. Instanța a dispus condamnarea individului în vârstă de 40 de ani la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru lipsire de libertate în mod ilegal și violență în familie.

„Instanța îl obligă pe inculpat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 zile, la Consiliul Local al comunei Răducăneni sau la Liceul Teoretic «Lascăr Rosetti», din Răducăneni. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cursul procesului penal. Dispune confiscarea specială a lanțului și a lacătului folosite de inculpat la săvârșirea faptei”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Ioan Ladan, acuzat că și-a legat de pat propria fiică

Procesul ieșeanului Ioan Ladan a început pe data de 27 ianuarie 2021. Atunci, procurorii au trimis la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu individul. Anchetatorii au menționat că bărbatul a intrat în vizorul lor în luna iulie 2019.

„În seara zilei de 20.07.2019, inculpatul a lovit-o pe fiica sa minoră, I.A.L., cu palma peste față și a legat-o de pat cu un lanț de gamba piciorului drept, lanț pe care l-a asigurat cu un lacăt, lipsind-o de libertate în mod ilegal, timp de aproximativ 30-45 de minute, fiindu-i produse leziuni traumatice, respectiv echimoză și excoriații, care nu au necesitat îngrijiri medicale pentru vindecare”, au menționat procurorii ieșeni.

Oamenii legii au mai arătat că, pe 22 iulie 2019, la ora 18:00, minora în vârstă de 16 ani a sesizat Poliția cu privire la faptul că, în seara zilei de 20 iulie 2019, în jurul orei 20:30, Ioan Ladan (tatăl ei) i-a reproșat faptul că a plecat în localitate fără să-l anunțe, i-a adresat amenințări cu acte de violență, că o va tunde, apoi a prins-o cu mâinile de păr, a izbit-o în pat și a legat-o cu un lanț de gamba piciorului drept, a prins lanțul de pat și l-a asigurat cu lacăt.

„Totodată, minora a mai relatat faptul că, din data de 10 iunie 2019, când tatăl ei a revenit la domiciliu din străinătate, a mai fost lovită de acesta cu pumnii, cu palmele și cu picioarele de aproximativ 10 ori, în timp ce se aflau la domiciliu, de fiecare dată adresându-i cuvinte de amenințare cu moartea și cu faptul că o tunde”, au adăugat anchetatorii ieșeni.

Bărbatul a recunoscut totul la audieri

În urma sesizării, oamenii legii au demarat cercetările și au descoperit faptul că minora a suferit leziuni traumatice: echimoză și excoriații, care s-au putut produce prin lovire cu sau de corpuri dure și zgâriere, au o vechime de 3-5 zile. Potrivit specialiștilor, având în vedere localizarea leziunilor, acestea s-au putut produce prin zgâriere de un corp dur reprezentat de un lanț legat în zona gambei. De asemenea, autoritățile au constatat că, recent, minora a intrat într-un cerc de prieteni dubioși, a abandonat școala și a început să consume alcool.

Ca urmare a acestui fapt, tatăl fetei și bunicii paterni au încercat fără succes să îi schimbe comportamentul. Aceștia au alertat în mai multe rânduri Poliția cu privire la părăsirea domiciliului de către minoră. De altfel, la audieri, bărbatul a recunoscut comiterea faptelor. Magistrații au aflat că relația fetei cu tatăl ei nu este una bună și că minora și-ar dori să fie acceptată de mama ei. De asemenea, autoritățile au arătat că familia din care provine minora este una disfuncțională, mama acesteia părăsind locuința familiei cu peste 10 ani în urmă și locuind în Italia.

„Deși comportamentul inculpatului este unul reprobabil, întrucât acesta și-a creat un obicei din a o lovi pe minoră când aceasta greșea, instanța reține că inculpatul a acționat și pe fondul unei stări de disperare, generată de comportamentul fiicei sale. Astfel, minora a început să se asocieze cu adolescenți ce au comportament deviant (abandon școlar etc.), fapt ce a determinat ca și minora să abandoneze școala în anul 2017.

De asemenea, după ce a fost încredințată tatălui, minora, lăsată doar în grija bunicilor paterni întrucât și tatăl său a plecat la muncă în străinătate, a comis un furt din magazin, dispunându-se măsura supravegherii specializate în familie pentru 6 luni. Ulterior, mama minorei a transferat-o pe aceasta la o școală din Italia, unde minora nu s-a adaptat și a avut o atitudine rebelă, ceea ce a determinat-o pe mama ei să o trimită înapoi în România”, au concluzionat judecătorii.

După incidentul în care a fost legată de pat, față de minoră s-a luat măsura plasamentului în regim de urgență la Centrul de Servicii Sociale în Regim de Urgență Iași, fiind suspendat exercițiul drepturilor părintești.

Comentarii
  • …sa speram (totusi) ca omul nu ajunge vreun mare sef sau politician prin tara asta frumoasa desi realist vorbind, dupa comportament, sunt (mari) sanse!

Adauga un comentariu