International

Coreea de Nord a publicat primele imagini din trenul Apocalipsei şi a confirmat testele nucleare din regiune – FOTO

Publicat: 16 sept. 2021
Kim Jong Un și o rachetă balistică lansată dintr-un tren
Coreea de Nord a publicat primele imagini cu rachetele balistice lansate

Kim Jong Un, liderul din Coreea de Nord pare să îşi ducă visul de a deveni o putere militară nucleară mai departe. Altfel spus, Coreea de Nord a confirmat testele nucleare făcute miercuri. Pe imaginile publicate și distribuite în spațiul public se pot vedea rachetele care ies dintr-un tren al apocalipsei.

Testările balistice din Coreea de Nord i-a îngrijorat pe vecinii din regiune care au explicat faptul că pe termen lung ar putea fi o problemă în acest sens.

Coreea de Nord a recunoscut că a efectuat teste balistice de pe un tren al Apocalipsei

Coreea de Nord a recunoscut în mod oficial că a efectuat două teste balistice. Alfel spus, liderii din Phenian au publicat imagini cu sistemul feroviar din care au fost trase cele două rachete balistice. Trenul „atomic” are scopul de a lansa „lovituri împotriva oricăror forțe care ar amenința țara”, conform agenției de presă nord-coreene, preluate de Reuters.

Scopul celor două lansări a fost lovirea unei ținte aflate la 800 de kilometri în largul coastelor estice ale Coreei de Nord. Garda de Coastă Niponă a anunțat că cele două rachete au zburat aproximativ 750 de kilometri înainte să cadă în Marea Japoniei, în zona economică exclusivă a Japoniei. Conform armatei sud-coreene, care a monitorizat și ea lansarea, rachetele au atins o altitudine maximă de 60 de kilometri.

Acesta este prima lansare a Phenianului în ultimele șase luni. Rachetele reprezintă o versiune îmbunătățită a modelului KN-23, un tip de rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune.

Testele rachetelor balistice nu reprezintă o amenințare imediată

Comandamentul Indo-Pacific al SUA a declarat că rachetele nu reprezintă o amenințare imediată pentru personalul, teritoriul său aliații SUA, ci că au evidențiat „impactul destabilizator al programului de arme ilicite [din Coreea de Nord]”.

Primul ministru japonez Yoshihide a calificat lansarea ca fiind „scandaloasă”, spunând că amenință pacea și securitatea în regiune.

Experții spun că Phenianul efectuează astfel de teste pentru a-și îmbunătăți tehnologia, încercând în același timp să-și crească efectul de levier în negocierile cu Washingtonul.

Kim Jong Un, liderul suprem a susţinut în repetate rânduri că țara pe care o conduce cu o mână de fier are mari deficiențe atunci când vine vorba de a-și hrăni populația. Totuși, un lider din Phenian a declarat că țara nu dorește ajutor umanitar din partea SUA și a Coreei de Sud.

Comentarii
Adauga un comentariu