International

Coreea de Nord a tras cu rachete chiar in timp ce un oficial al SUA era in regiune: „Daca a fost pentru mine, sunt flatat”

Publicat: 09 apr. 2015
1
Coreea de Nord a lansat doua rachete sol-aer de pe coasta sa de vest chiar cand in Coreea de Sud urma sa ajunga secretarului american al Apararii in regiune. Cele doua rachete cu raza scurta de actiune au fost lansate marti, a anuntat Ministerul sud-coreean al Apararii si intervin dupa ce vineri au fost lansate alte patru astfel de rachete de pe coasta de vest a Coreei de Nord.
Secretarul american al Apararii, Ash Carter, a ajuns in Japonia marti dupa-amiaza si se afla joi in Coreea de Sud, unde ar urma sa discute despre un raspuns la cresterea amenintarii din partea Coreei de Nord. „Este doar o reamintire a cat de tensionate sunt lucrurile in Peninsula Coreeana. Acesta este motivul pentru care merg acolo”, le-a spus Carter reporterilor la baza Yokota din Japonia, inainte de a pleca spre Coreea de Sud. „Daca a fost un mesaj de bun venit pentru mine, sunt flatat„, a adaugat el.
Adauga un comentariu