Actualitate

Corina Creţu şi Iurie Leanca au participat la conferinţa organizată de PRO România la Iaşi. Pregătiri pentru alegerile locale

Publicat: 07 dec. 2019

Membrii PRO România au organizat astăzi o conferinţă de presă la Iaşi în cadrul căreia au participat mai mulţi lideri ai formaţiunii. Printre aceştia s-au numărat europarlamentarul

Corina Creţu, Monica Tofan – Coordonatorul Organizaţiei Judeţene Bacău, Iurie Leanca – fostul Premier al Republicii Moldova şi Sorin Avram Iacoban – coordonatorul organizaţiei judeţene PRO România Iaşi.

Aceştia au punctat faptul că fondurile europene au fost cele care au dus în ultimii ani la dezvoltarea oraşului Iaşi şi a regiunii de Nord Est din România. Europarlamentarul Corina Creţu a atras atenţia asupra importanţei continuării proiectelor aflate în desfăşurare, dar mai ales demararea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş.

“Cel ai important este bugetul pentru perioada 2021 – 2027, acolo unde România trebuie să fixeze foarte clar cele mai importante obiective. Avem încă 5 miliarde la dispoziţie pentru infrastructura de transport. Nu putem acoperi toatre cheltuielile, dar măcar să începem autostrada Iaşi – Târgu Mureş. Facem măcar un gest simbolic”, a declarant europarlamentarul Corina Creţu.

Pregătiri pentru alegerile locale

Sorin Iacoban, coordonatorul organizaţiei judeţene a PRO România, susţine că, la nivel naţional, formaţiunea este deschisă la discuţii şi negocieri cu orice altă formaţiune politică, Acesta susţine că, pentru un partid care a abia a împlinit un an la Iaşi, scorul obţinut la ultimele alegeri este unul bun. Sorin Iacoban a încurajat şi apropierea faţă de Republică Moldova atât din punct de vedere economic, cât şi cultural.

„Pe 23 şi 24 ianuarie va fi organizată la iaşi regionala PRO România unde vom discuta cu colegii nostru tot cea ce trebuie să facem în continuare şi atunci vom avea stabilite toate candidaturile”, a declarat Sorin Iacoban.
Membrii PRO România au sugerat că cea mai importantă etapă este aceea a alegerilor locale care urmează. Aceştia au anunat şi faptul că vor organiza o conferinţă naţională pe data de 2 februarie în cadrul căreia vă fi prezentat programul politic.loading...

Comentarii
  • Corina Crețu s-a referit la acest obiectiv de investiții foarte important pentru Moldova, din perspectiva adoptării bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2021 – 2027.

    „La mine în birou, am martori, i-am spus: anul viitor va fi Anul Centenar, hai să facem un gest simbolic. Avem încă cinci miliarde de euro la dispoziţie pentru infrastructura de transport. Nu putem finanţa totul, dar măcar să pornim studiul de fezabilitate pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Hai să facem un gest şi apoi din 2021 să începem construcţia în exerciţiul financiar viitor. Toată lumea a rămas şocată de răspunsul ministrului, care a spus: ‘Nu ştiu. Trebuie să vorbesc cu Liviu (Liviu Dragnea – n.r.)’. Aşa mi s-a întâmplat cu toate lucrurile. Nimeni nu a avut curajul să ia o decizie”, a declarat europarlamentarul Corina Creţu, la conferința de presă a PRO România.

  • dle Vasile Roman,dintr-un general falos al Armatei Romane,a-i ajuns sa asculti toate aceste nulitati asa-zis politruci?.Nu vezi ca nu incapi nici macar la masa lor si stai ca un catel de pripas?

Adauga un comentariu