Arte vizuale

Corina Suteu: S-au strans cel putin 900.000 de euro pentru ‘Cumintenia Pamantului’

Publicat: 20 sept. 2016

Ministrul Culturii, Corina Suteu, a anuntat marti ca la subscriptia publica pentru achizitionarea lucrarii „Cumintenia Pamantului” s-au strans cel putin 900.000 de euro, aratand ca in acest caz va fi gasita o solutie inteligenta.

„Sunt cel putin 900.000 (n.r. — de euro) pentru ca a venit in sfarsit donatia de la vanzarea tabloului lui Adrian Ghenie de la galeria din Paris. (…) Vom reanunta o suma in curand. Dupa 20 septembrie vom discuta cum vedem continuarea legata de subscriptia publica. (…) O solutie inteligenta si in spiritul campaniei va fi gasita, pentru ca aceasta campanie a dovedit ca participare exista. Eu nu sunt deloc un avocat al faptului ca atatia bani cat s-au strans asta este cel mai important, nu, eu sunt un avocat al ideii ca aceasta campanie a dezvoltat si lansat in spatiul public cu totul si cu totul alte teme legate de modul in care vedem participarea cetateanului la actul cultural. Poate ca a fost si o lansare de suma extrem de ambitioasa”, a spus Suteu, la Digi 24.

Ea a aratat ca sustine existenta unui fond al statului pentru achizitia de opere de arta.

„Cred ca existenta unui fond de achizitie al statului dedicat artelor vizuale si posibilitatea de a incuraja donatia si participarea cu sume importante la actul de cultura cere si alte instrumente. Pentru a determina ca un privat sa participe la actul de cultura poate ca ar trebui lucrat la o lege a mecenatului diferita, pentru a incuraja bogatii (…) sa fie interesati sa doneze bani care le-ar fi dedusi din taxe”, a afirmat ministrul Culturii.

Suteu a precizat ca un astfel de proiect se afla printre prioritatile sale, ca de altfel si transparentizarea proceselor „greoaie” din Ministerul Culturii, precum avizele pentru patrimoniu.loading...

Adauga un comentariu