Stiri medicale

Corneea biosintetica reda partial vederea

Publicat: 24 ian. 2011

Potrivit unui studiu, restaurarea partiala a vederii este posibila prin implantarea corneei biosintetice. Cercetarea a fost efectuata, timp de doi ani, pe 10 pacienti. Potrivit specialistilor, implantarea unei cornee din colagen a contribuit la regenerarea si la repararea tesuturilor oculare vatamate. Structura colagenului a fost rearanjata printr-un procedeu specific, pus la punct de compania americana de biotehnologie FibroGen.

De asemenea, dupa doi ani de la interventia chirurgicala, corneea era in continuare functionala, contribuind la regenerarea, la nivelul implantului, a celulelor din corneea pacientilor, dar si a nervilor sectionati in timpul interventiei. Voluntarii inclusi in studiu sufereau de keratocon in stare avansata, o deformatie conica a centrului corneei care se agraveaza in ritm lent.

Mai mult, acuitatea vizuala s-a imbunatatit in cazul a sase pacienti, a ramas neschimbata in cazul a doi pacienti si a scazut in cazul celorlalti doi pacienti. Niciun  voluntar nu a suferit o reactie de respingere si nu a avut nevoie de terapie imunosupresoare.

 loading...

Adauga un comentariu