Dulciuri

Cornulete cu gem

Publicat: 06 feb. 2012

Ingrediente:

25 g drojdie
5 linguri zahar tos
200 g margarina
1 varf cutit sare
200 ml apa
aprox. 600 g faina
zahar pudra
1 plic zahar vanilat
rahat sau dulceata mai tare
   
Mod de preparare:
   
Mai intai frecam cu zahar drojdia, iar apoi punem o lingura de faina si doua de apa caldura. Dupa ce amestecam bine lasam sa se umfle. In acest timp cernem 500 g faina intr-un vas mai inalt, punem sare, drojdia dospita, zaharul, sarea, margarina topita si treptat apa calduta. Framantam bine si lasam sa dospeasca acoperit cu un servet textil timp de o ora. Daca mai e cazul mai adaugam faina. Apoi ungem masa cu ulei si taiem cornuletele. Asezam peste aluat o farfurie cu fundul in sus si apoi decupam cu un cutit forma. Rezulta un cerc pe care il impartim in 8. Umplem fiecare corn cu rahat, gem sau nuca macinata amestecata cu gem si le asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Lasam sa mai creasca 15 minute si apoi coace timp de aprox. 30 minute la foc potrivit, in cuptorul incalzit in prealabil. Fierbinti se dau prin zahar pudra si se aseaza 4 pe platou, unul in palma.
Cornulete cu gem pregatite de Amalia.



loading...

Adauga un comentariu