Culinar

Cornulețe cu osânză: Rețeta cu gust savuros ca la bunica!

Publicat: 03 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar pentru fiecare dintre noi este un bun prilej de a ne gândi la preparatele ce urmează să fie făcute în această perioadă. Fără îndoială, unul dintre preferatele tuturor copiilor, fie ei mici sau mari, sunt cornulețele făcute cu osânză, așa cum doar bunica știa să le facă.

De obicei, bunica făcea această rețetă atunci se tăia porcul și obișnuia să-și primească familia și invitații cu aceste cornulețe cu osânză extraordinare.

Acele cornulețe fragede cu rahat, vanilate și aromate, îți lăsau impresia că se topesc în gură pe cât de bune erau.

Bunica obișnuia să facă aceste cornulețe cu osânză mici, suficient cât să-ți încapă dintr-o îmbucătură, iar platoul cu cornulețe să se golească instantaneu.

platou cu cornulete cu rahat

Cornulețe cu osânza: Ingredientele unui gust deosebit

Rețeta de cornulețe cu osânză este una foarte simplă și ușor de făcut de orice gospodină dacă respect câțiva pași simpli.

Pentru rețeta de cornulețe cu osânză, bunica folosea 500ml lapte călduț, 3 linguri de zahăr, 1 plic zahar vanilat, 7g drojdie uscată, 2 gălbenușuri, 1 praf de sare, 1 vârf de cuțit de praf de copt, 700g făină, 330g osânză crudă măcinată, amestecată cu 2 linguri de făină, 300 g de rahat pentru umplut și zahăr pudră pentru ornat.

platou cu cornulete cu rahat

Mai întâi, bunica pregătea o maia din lapte, zahăr, făină și drojdie. Aceste ingrediente, bunica le amesteca până în momentul în care compoziția pentru maia nu mai prezinta cocoloașe. După, acoperea vasul cu folie alimentară și lăsa la dospit aproximativ 30 minute.

Pe urmă, presăra făina pe masa și punea aluatul dospit și îl întindea cu sucitorul, având grijă ca grosimea aluatului să fie de aproximativ 1 deget grosime.

Osânza crudă tocată o amesteca cu 2 linguri de făină și pe urmă o punea cât mai uniform pe suprafața aluatului, lăsând marginile neacoperite cam de un deget, cu osânză.

platou cu cornulete cu rahat

Cum făcea bunica aceste cornulețe cu osânză

Pe urmă, împacheta aluatul aducând marginea din dreapta la mijloc, apoi partea din stânga la mijloc, după care partea de jos și ultima cea de sus. Aluatul împachetat se acoperea cu un prosop de bucătărie și se lăsa la temperatura camerei timp de 30 de minute. Operațiunea se repetă de 3 ori, la fiecare 30 de minute, întinzând aluatul și împachetând în aceeași ordine.

Bunica presăra făina pe masă, tăia aluatul în patru părți egale, apoi frământa ușor fiecare parte astfel încât să obțină o bilă pe care să o întindă cu sucitorul.

Aluatul întins îl tăie în patru părți egale, apoi fiecare parte se taie în alte trei părți egale. În fiecare bucățică de aluat, buncia punea câte o bucată de rahat la baza triunghiului format și rula spre vârf. La fel proceda și cu celalate triunghiuri de aluat.

Cornulețele cu osânză se coc aproximativ 30 deminute, se lasă la răcit apoi se tăvălesc sau se pudrează cu zahăr.

platou cu cornulete cu rahat

Adauga un comentariu