Dulciuri

Cornulete cu vanilie si nuci

Publicat: 06 ian. 2013

Ingrediente:

250 gr de faina
2 galbenusuri
100 gr de nuci sau migdale macinate
200 gr de unt
80 gr de zahar tos
150 gr de zahar pudra
3 plicuri de zahar vanilat
1 praf de sare

Mod de preparare:

Pune intr-un castron incapator untul taiat cubulete, nucile sau migdalele macinate, faina amestecata cu sare, zaharul tos si vanilat. Adauga si cele doua galbenusuri. Framanta compozitia pana obtii un aluat moale pe care il intinzi pe masa dupa ce ai presarat faina. Taie bucati din aluat in forma de cilindri subtiri si modeleaza-i in forma de cornulete pe care le vei aseza intr-o tava acoperita de hartie de copt cu putin spatiu intre ele. Baga-le la cuptorul incins la 150 de grade si ai grija sa le lasi sa se raceasca inainte sa le tavalesti prin zaharul vanilat.

 
sursa: suntfericita



loading...

Adauga un comentariu