Prima pagină » Culinar » Cornulețe fragede cu untură și drojdie. Rețeta simplă și gustoasă a bunicii

Cornulețe fragede cu untură și drojdie. Rețeta simplă și gustoasă a bunicii

07 iun. 2022, 12:31,
în Culinar

Dacă vrei să prepari cornulețe fragede cu untură și drojdie, care se topesc în gură, ai nimerit exact unde trebuie! În acest articol, îți vom explica, pe îndelete, cum să pregătești un desert extraordinar de bun, care să îți amintească de gustul copilăriei.

Cornulețele cu untură și drojdie sunt desertul perfect, deoarece ne amintesc de bunica și de acele vremuri simple, când viața era frumoasă și lipsită de griji. Gustul și frăgezimea lor ne fac să uităm, măcar pentru o clipă, de stresul cotidian și să ne relaxăm fie la un ceai, fie la o cafea, alături de oamenii dragi nouă.

Cornulețele nu se fac cu margarină, ci cu untură, pentru a nu ieși uscate și tari. Deși este o rețetă migăloasă, rezultatul final te va suprinde și te va face să prepari cornulețe iar și iar.

cornulețe fragde cu untură și drojdie pe un platou

Cornulețele cu untură și drojdie sunt desertul perfect, deoarece ne amintesc de bunica și de acele vremuri simple, când viața era frumoasă și lipsită de griji.

Cornulețe fragede cu untură și drojdie. Secretul unui gust desăvârșit

Pentru a prepara cele mai fabuloase cornulețe, ai nevoie de 500 de grame de untură de porc, un ou mare sau două mici, 250 de mililitri de borș (aproximativ o cană – poate fi înlocuit cu apă minerală), un kilogram de făină 000, un cubuleț de drojdie de 25 de grame sau două pliculețe de drojdie uscată (14 grame), un praf de sare, coaja rasă de la o lămâie, o esență de vanilie, zahăr pudră pentru a tăvăli cornulețele (la final) și umplutură după cum preferi (nucă, gem, rahat, alune, nucă de cocos, ciocolată etc.).

Iată cum se prepară și ce să faci ca să obții un gust desăvârșit.

Mod de preparare

Primul pas în pregătirea unor cornulețe delicioase este să cerni făina și să faci o adâncitură în mijloc, în care să adaugi oul, untura amestecată cu borș, drojdia dizolvată în borș, sarea și aromele. Frământă totul, până când obții un aluat omogen.

Fiind un aluat fraged, realizat cu grăsime, nu este nevoie să frămânți prea mult. Dacă faci acest lucru, așteaptă-te ca aluatul să devină elastic și să își piardă din frăgezime.

După frământare, lasă aluatul la dospit, ferit de curenți, acoperit cu un șervet curat. După o oră, vezi dacă aluatul a crescut.

Următorul pas este să începi să prepari cornulețele. Rupe bucăți mici de aluat și realizează foi rotunde, de aproximativ doi milimetri grosime, după care taie-le în triunghiuri. Adaugă, pe fiecare bucățică, umplutura și rulează, începând de la bază spre vârf. Ai grijă ca ultima bucată să se afle dedesupt, pentru a nu se desface, arcuiește-le puțin și așează-le în tavă.

Înainte de a le băga la cuptor, la foc potrivit, mai lasă cornulețele la crescut 10-15 minute. Când sunt gata, tăvălește-le prin zahărul pudră pe toate părțile și așază-le pe platouri.

Rețeta este gata. Poftă bună!

cornulețe fragde cu untură și drojdie pe un platou

Înainte de a le băga la cuptor, la foc potrivit, mai lasă cornulețele la crescut 10-15 minute.

Trucuri de-ale bunicii pentru cele mai reușite cornulețe cu untură și drojdie

Pentru un gust și mai bun, în aluat se pot adăuga una sau două linguri de smântână grasă sau unt. Mai mult, pentru ca aluatul să fie și mai elastic, se poate adăuga și osânză crudă, care trebuie să fie dată prin mașina de tocat.

Dacă vrei să obții cornulețe alb-negru, adaugă cacao în jumătate din cantitatea de aluat.

Rețeta inspirată de Gina Bradea poate fi găsită aici.

Bugetul.ro
Tăcutul patron de la Arabesque, marele magazin de materiale de construcții din România. Afacerile l-au transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni din Galați
redactia.ro
Dana Budeanu i-a distrus pe Călin și Cristela Georgescu. "V-ați folosit de Biserică ca ultimele scursuri"
Bugetul.ro
Județele groazei din România. Oamenii rămân pe drumuri din cauza concedierilor masive făcute de companiile care funcționează în aceste zone ale țării
a1.ro
O femeie și-a comandat o geantă de pe un site preferat de români. A rămas mască atunci când a deschis punga adusă de curier
Playtech.ro
Orăşelul din România sufocat de turişti. Pensiunile şi hotelurile nu mai fac faţă
observatornews.ro
Cuplu din Ilfov, păcălit cu 11.000 de euro de un meseriaş prin "metoda curentul". Nu sunt primii care i-au căzut în plasă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Taxele care cresc în toată România. Lista completă
SportpeSurse
Gică Hagi, făcut praf în direct după ce a fost decorat de președintele interimar Ilie Bolojan: „Regele blaturilor fotbalului românesc”
Playtech.ro
Ce să pui la baza liliacului la final de martie pentru cele mai frumoase și parfumate flori. Va fi o feerie
Dailybusiness.ro
Sute de angajați din școlile de stat, concediați în urma unei ordonanțe. Decizia se aplică și medicilor
RomaniaTV
S-au aflat PRIMELE echipe eliminate la Asia Express! Înainte să plece se lăudau că vor câștiga competiția. Cine a rămas în cursă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Iarna se întoarce, un ciclon va aduce ninsori! Elena Mateescu, ANM: Trecem de la 30 de grade C, la temperaturi negative!
redactia.ro
Povestea lui Răzvan Arnăut, jandarmul împușcat mortal de un coleg. Tânărul a reprezentat România în competițiile europene de sport
ego.ro
Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 martie 2025
15 martie 2025