Coronavirus

Coronavirus la Ministerul Sănătăţii. O angajată a fost depistată pozitiv

Publicat: 11 aug. 2020
O angajată a Ministerului Sănătăţii a fost depistată cu coronavirus
Coronavirus la Ministerul Sanatatii. O angajata a fost depistata pozitiv

Anunţ neaşteptat făcut luni seara. O angajată la Ministerul Sănătăţii a fost depistată cu coronavirus. Alte 12 persoane ce au intrat în contact direct cu aceasta au fost izolate la domiciliu.

Luni seara, Ministerul Sănătăţii a făcut anunţul potrivit căruia o angajată a fost depistata cu noul coronavirus, la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV 2. În cursul zilei de astăzi se va realiza o dezinfecţia în toate spaţiile în care aceasta îşi desfăşura activitatea precum şi contacții acestei persoane.

”În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua şi în perioada următoare, până la identificarea şi altor potenţiali contacti accidentali, ce vor fi testaţi, conform metodologiei de caz”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Coronavirus la Ministerul Sănătăţii. O angajată a fost depistată pozitiv

Potrivit Ministerului Sănătăţii în cursul zilei de astăzi va avea loc o dezinfecţie a spaţiilor în care angajata îşi desfăşura activitatea. Totodată spatiile în care persoanele cu care aceasta a intrat în contact direct vor fi şi ele supuse operaţiunii de dezinfectare.

”Mai mult, într-o etapă imediat următoare se va face încă o dezinfecţie a tuturor spatiilor şi birourilor din MS şi se vor lua măsuri suplimentare de protecţie a personalului care îşi desfăşoară activitatea în clădirea centrală. Precizăm că, angajata MS este internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Caz de coronavirus şi la Primăriei Municipiului Bucureşti

Un caz similar, de infectarea cu coronavirus, precum cel de la Ministerului Sănătăţii a avut loc şi la Primăria Capitalei în luna martie.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a transmis faptul că o angajată a Primăriei Municipiului Bucureşti este suspectă de infectare cu noul virus Covid-19. Este vorba despre nora bărbatului confirmat luni seara, 9 martie 2020, pozitiv cu Covid-19.

„Inclusiv noi, la Primăria Capitalei, avem o persoană care este nora bolnavului care a fost declarat aseară în această situaţie. În acest moment este internată împreună cu soţul său şi fiul său la Spitalul Victor Babeş. S-au realizat toate testele şi aşteptăm rezultatele. Am luat măsurile care se impun.

Toţi colegii săi au intrat de azi în izolare la domiciu. Fac parte din această anchetă epidemiologică a DSP. În ceea ce priveşte zona în care se află respectiva direcţie, în care lucrează această doamnă, s-a realizat dezinfecţie cu un dezinfectant de nivel foarte înalt. În funcţie de rezultatul testelor se vor lua măsuri şi mai serioase”, declara Gabriela Firea la cea vreme.

Aceeasi situatie a vut loc si la Metrorex

O situatie similara a avut loc si la Metrorex in luna aprilie. O femeie, în vârstă de 35 de ani, a luat virusul de la soţul său care este cadru MAI. Angajata Metrorex se ocupă cu servicii, achiziții și lucrări.

Femeia era asimptomatică și a fost transportată la spital. DSP a facut o anchetă epidemiologică. Colegii femeii au fost trimiși în izolare. Acest caz venea la doar doua saptamani dupa ce un alt angajat al companiei fusese diagnosticat cu Coronavirus.

 

Adauga un comentariu