Medicamente

NU luati medicamente antiinflamatorii în această perioadă de expunere la coronavirus!

Publicat: 27 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
NU luati medicamente antiinflamatorii în această perioadă de expunere la coronavirus
Coronavirus - nu luati antiinflamatoare

Coronavirus – nu luati antiinflamatoare! La Nisa, un tânăr de 28 de ani cu coronavirus a murit după ce a luat medicamente antiinflamatorii. Ministrul Sănătății din Franta, Olivier Véran, a amintit că AINS sunt un factor în agravarea infecției.

La Nisa, un tânăr de 28 de ani care a luat antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pentru ameliorarea durerii după ce a suferit o hernie de disc, a murit din cauza coronavirusului. Potrivit medicilor, acest medicament a agravat simptomele și a dus la moartea sa.

Într-un tweet din 14 martie 2020, ministrul Sănătății Olivier Véran a sfătuit să nu se ia medicamente antiinflamatorii în această perioadă de expunere la coronavirus, utilizat în mod obișnuit pentru ameliorarea simptomelor în caz de durere și febră în afecțiunile de iarnă. Pe motiv că ar putea agrava infecția.

„Covid-19: Luarea medicamentelor antiinflamatoare (ibuprofen, cortizon…) ar putea fi un factor în agravarea infecției. În caz de febră, luați paracetamol. Dacă sunteți deja pe medicamente antiinflamatorii sau dacă aveți îndoieli, cereți sfatul medicului dumneavoastră”, este mesajul autoritatilor franceze.

Coronavirus – nu luati antiinflamatoare!

Nu se recomandă antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) în caz de febră sau probleme respiratorii legate de coronavirus. Acestea includ, printre altele, ibuprofenul (comercializat sub mărcile Advil, Antarene, Brufen, Hemagen, Ibupradoll, Intralgis, Nurofen, Nureflex, Spedifen, Spifen, Upfen) și ketoprofen (Profenid, Ketum, Toprec). Cortizonul este de asemenea pe lista de molecule de evitat.

Atenție însă: pacienții de lungă durată tratați cu corticosteroizi, în special astmatici, nu trebuie să oprească medicatia. Dacă aveți îndoieli, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a solicita un aviz solicitând o teleconsultare.

De ce sunt periculoase?

Acțiunea acestor medicamente scade răspunsul sistemului imunitar. Se spune că au un efect „imunosupresiv”, care promovează infecțiile. Alexandre Bleibtreu, medic de boli infecțioase la Pitié-Salpêtrière din Paris, a declarat pentru France Info că, în timpul epidemiei Mers, „adăugarea de corticosteroizi a înrăutățit prognosticul și a dus la complicații cu infecții bacteriene”. Acțiunea lor ar putea acoperi, de asemenea, simptomele Covid-19.

De unde a venit aceasta informatie?

În terapia intensivă, medicii au descoperit că tinerii fără comorbidități aparente au dezvoltat forme severe de coronavirus pentru ca au consumat medicamente antiinflamatorii în același timp, explică site-ul parizian.

Adauga un comentariu