Actualitate

Coronavirus! O femeie din Japonia s-a reinfectat cu coronavirus la cateva săptămâni după recuperarea inițială

Publicat: 27 feb. 2020

O femeie care lucrează ca ghid turistic în Japonia a fost pozitivă pentru coronavirus pentru a doua oară, a declarat miercuri guvernul prefecturii Osaka.

Primul caz de reinfecție care a fost raportat în țară vine pe fondul temerilor crescânde de răspândirea coronavirusului acolo. Numărul de cazuri confirmate în Japonia a crescut la peste 800 – dintre care aproape 700 au fost raportate la o linie de croazieră în carantină din Tokyo la începutul acestei luni – și șapte persoane au murit.

Femeia, în vârstă de 40 de ani, rezidentă din Osaka, a fost pozitivă miercuri, după ce s-a dezvoltat dureri în piept și dureri în gât, a declarat guvernul prefectural într-un comunicat. Prima dată a fost pozitivă la sfârșitul lunii ianuarie și a fost externată din spital la 1 februarie, după ce a fost tratată pentru simptome la un spital din Osaka.

Oficialitațile din Ministerul Sănătății din Japonia afirmă că pacienții cu coronavirus trebuie să fie testați de două ori înainte de eliberare.

Femeia a luat contact cu turiștii din Wuhan în timp ce lucra ca ghid turistic la jumătatea lunii ianuarie. Un oficial al prefecturii din Osaka a declarat pentru CNN că nu a participat la muncă, a purtat o mască în orice moment și nu a avut un contact strâns cu nimeni în timp ce nu se afla într-o unitate medicală.loading...

Adauga un comentariu