Coronavirus

Coronavirusul a suferit o mutație în Europa. Ce spun oamenii de știință

Publicat: 15 dec. 2020
Laborator coronavirus cu doctori in combinezon
Coronavirusul a suferit o mutație în Europa, mai exact în sudul Marii Britanii, iar oamenii de știință se arată îngrijorați.

Coronavirusul a suferit o mutație în Europa, mai exact în sudul Marii Britanii, iar oamenii de știință se arată îngrijorați. Noul tip de coronavirus se transmite mult mai rapid decât forma veche a virusului. În acest caz, nu se cunoaște dacă vaccinul va mai fi eficient pentru noua tulpină.

În ultimele zile, în Marea Britanie, au fost înregistrate peste 1000 de cazuri asociate cu noii mutații suferite de SARS-CoV-2.

Coronavirusul a suferit o mutație în Europa

În partea de sud a Marii Britanii această mutaţie are o strânsă legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, a declarat, luni, ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

”Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei”, a spus ministrul Hancock într-o intervenţie în faţa parlamentului. ”Analizele iniţiale sugerează că această variantă creşte mai repede decât variantele existente”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

”Trebuie să subliniez în acest stadiu că deocamdată nu există nimic care să sugereze că ar fi mai probabil ca această variantă să provoace o afecţiune gravă, iar ultimele date clinice arată că este foarte improbabil ca această mutaţie să nu răspundă unui vaccin”, a explicat ministrul britanic al Sănătății.

Ce spun oficialii

Oficialii britanici au observat faptul că în ultima săptămână s-a înregistrat o creștere extrem de puternică a virusului la Londra, Kent, în părţi din Essex şi Hertfordshire. Cu toate acestea nu se ştie cât de mult aceasta este din cauza noii variante de SARS-CoV-2, dar, indiferent care ar fi cauza, trebuie să acţionăm rapid şi decisiv”, a indicat ministrul Matt Hancock.

Directorul medical al Angliei, Chris Whitty, a declarat că depistarea noii mutații a coronavirusului din Europa nu este motivul deciziei de a plasa Londra în categoria a treia a restricţiilor – motivul fiind creşterea bruscă a infecţiilor. Whitty a spus că nu există dovezi că rezultatul clinic ar fi diferit pentru noua variantă.Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat că Marea Britanie a raportat noua tulpină, dar a adăugat că mutaţiile nu sunt neobişnuite, o opinie reiterată şi de alţi câţiva experţi.

Șeful Pentagonului s-a vaccinat public împotriva Covid-19

Christopher Miller, șeful Pentagonului, s-a vaccinat public, în fața camerelor de filmat, pentru a încuraja publicului să se vaccineze și să se protejeze în fața bolii care a ucis deja peste 300.000 de americani.

Secretarul interimar al Apărării a fost filmat și fotografiat pe tot parcursul procedurii care a avut loc la spitalul militar Walter Reed din capitala federală Washington DC.

„Asta e tot!? Păi, chiar nu doare deloc!” a glumit şeful Pentagonului, Christopher Miller, în timp ce era vaccinat.

Raed Arafat, susține că se va vaccina atunci când acest lucru va fi posibil.

„Mă voi vaccina, fără discuție! Când pot să mă vaccinez nu o să se pună în discuție acel lucru. Dacă asta înseamnă să mă vadă lumea că eu mă vaccinez eu sunt dispus să o fac public.

În privința obligativiății vacinării la locul de muncă intrăm deja pe un teren juridic. Dar dacă vorbim de pașaportul de vaccinare, despre asta deja vorbesc companiile aeriene. Un angajator poate să ajungă la concluzia că trebuie să respecți mai multe restricții. Dar depinde și de activitatea firmei. Așa că nu pot să răspund la aceste chestiuni.”

Adauga un comentariu