National

Cosma, deputatilor, in plen: Suntem priviti cu totii ca un pericol social si trebuie sa fim arestati

Publicat: 17 feb. 2014
1

Deputatul PSD Vlad Cosma le-a spus, luni, in plen, parlamentarilor ca faptul ca el a fost interceptat inca din 2012 certifica faptul ca si ei au mandat de interceptare, ca sunt priviti ca si el ca un pericol social si ca, probabil, anul acesta vor fi multi dintre ei in situatia sa.

„Dragi colegi, faptul ca am avut mandat de interceptare din prima zi de campanie si microfon montat in casa certifica ca si dumneavoastra aveti cu totii mandat de interceptare din prima zi de campanie”, le-a spus Cosma colegilor deputati.

Citeste si Comisia juridica respinge cererea de incuviintare a arestarii preventive a lui Vlad

El a aratat ca il uimeste faptul ca cineva a fost interesat si de ce a vorbit seara in bucatarie cu mama sa. „Asadar, dragi colegi, sa vorbiti in soapta cu copiii vostri pentru ca sigur aveti mandate de interceptare, cum am avut si eu din 2012”, a aratat Cosma.

Deputatul PSD le-a mai spus parlamentarilor ca se cere arestarea sa preventiva pentru ca are functia de deputat si este considerat un pericol social.

„Asadar, dragi colegi, suntem priviti cu totii un pericol social si trebuie sa fim arestati. Vreau sa beneficiez, chiar daca ma numesc Cosma si sunt deputat, de prezumtia de nevinovatie”, a aratat Cosma.

Vlad Cosma a mai spus ca este posibil ca anul acesta sa fie mai multi deputati in situatia sa.

„Probabil ca anul acesta vor fi mai multi din acasta sala in situatia mea la acest microfon si vanatoarea de politicieni va continua. Va cer sa judecati daca, in calitatea mea de deputat, reprezint sau nu un pericol public. Va cer sa-mi fie respectate drepturile. Orice om trebuie considerat nevinovat pana la proba culpabilitatii sale”, a mai spus Cosma.

Citeste si Surse: Valeriu Zgonea a cerut PSD sa voteze impotriva arestarii lui Cosma

El a afirmat ca dupa ce au fost luate la rand judetele Constanta, Dolj, Mures, Arges, Iasi, Braila, Dambovita, Teleorman, Vrancea, Harghita, Sibiu, Botosani, a venit si randul Prahovei.

„In aproximativ 2 luni au fost invinuiti 3 membri ai familiei mele: sora mea, tatal meu si, acum, eu. Eu am fost invinut pentru trafic de influenta, tatal meu de abuz in serviciu si sora mea de evaziune fiscala”, le-a spus Cosma deputatilor.

El a adaugat ca sora sa, insarcinata, a fost acuzata de evaziune fiscala doar pentru ca avea doua masini in leasing trecute pe cabinetul sau notarial si le-a dedus din impozit si ca tot la evaziune sunt trecute si televizorul de la cabinet si cei 10 pomisori plantati.

„Dragi colegi, daca la firma dumneavoastra aveti doua masini in leasing pentru care ati dedus impozitul puteti fi considerati evazionisti”, a spus Cosma.

El a mentionat ca nu-i cunoaste pe cei care l-au denuntat si ca acestia sunt invinuiti in alt dosar si, prin faptul ca l-au denuntat, vor beneficia de reducerea pedepselor.

Cosma le-a mai spus deputatilor sa aprecieze daca 2 persoane care ii fac un denunt reprezinta probe temeinice ca sa fie arestat.

El a mai spus ca a fost invinuit saptamana trecuta „drept cadou de ziua sa” si ca a fost oprit si ridicat de DNA cand era in drum spre Parlament. „Totul a fost un spectacol televizat ca la Constanta”, a mai spus Cosma.

Citeste si SEFUL CJ Prahova, MIRCEA COSMA, retinut de DNA

Camera Deputatilor voteaza asupra cererii ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a lui Cosma, dupa ce Comisia juridica a dat un raport nefavorabil. „Comisia juridica apreciaza ca, in lumina noilor reglementari in materie penala, nu sunt elemente care sa duca la conturarea opiniei in sensul aprobarii cererii ministrului Justitiei referitoare la incuviintarea arestarii preventive”, a mentionat, in plen, vicepresedintele comisiei Ciprian Nica, citand din raport.

Sursa: mediafax.ro

Comentarii
  • niste necajiti acesti oameni care lucreaza zi si noapte pentru binele nostru. fie-va mila de ei,pina va veni un tepes sa-i traga pe toti in tepe ,vorbim de cei vinovati de tot felul de golanii.se vor defrisa atunci multe hectare de padure sa faca tepe pentru ei. TARA DE RAHAT CU POLITICIENI HOTI

Adauga un comentariu