Eveniment-Social

Coșmar în traficul din Iași. Doi șoferi beți din cale-afară au ajuns colegi de celulă în arestul IPJ Iași. Au fost la un pas de a produce o nenorocire

Publicat: 08 mart. 2021
Oamenii legii au deschis mai multe dosare penale pe numele celor prinși pe picior greșit
Polițiștii din Iași în timpul unor controale desfășurate în municipiu

Polițiștii din Iași au depistat mai mulți șoferi care au încălcat legea, după ce au desfășurat controale în mai multe zone din județ. Astfel, cei prinși pe picior greșit au fost sancționați, iar o parte dintre ei s-au ales cu dosare penale. Majoritatea celor care au de dat acum explicații în fața legii au fost prinși băuți la volan

Doi șoferi au ajuns colegi de celulă după ce s-au îmbătat și au provocat accidente rutiere. Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că pe 5 martie 2021, un bărbat de 51 de ani ar fi condus un autoturism pe raza municipiului Iași și ar fi acroșat alte două autoturisme, ulterior intrând în coliziune cu un gard, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma verificărilor, a rezultat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

De asemenea, în urma testării sale cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, sens în care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, pe 6 martie 2021, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă.

A fost arestat preventiv după ce a condus băut și fără permis

Cel de-al doilea șofer s-a urcat la volan beat și fără permis. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că pe 5 martie 2021, un bărbat de 56 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu gardul unui imobil, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma verificărilor, a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în urma testării sale cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, sens în care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, pe 6 martie 2021, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă.

Adauga un comentariu