Actualitate

Cosmar pentru un deputat iesean! Nu credea ca va ajunge in situatia asta

Publicat: 13 iul. 2014
1

@ Un deputat PSD de Iasi risca sa ajunga si el dupa gratii @ Magistratii i-au respins si ultima cale de atac la procesul in care este acuzat de conflict de interese @ Prejudiciul in acest caz este unul urias

Deputatul PSD Anghel Stanciu a mai pierdut un razboi cu justitia. Stanciu se afla pe punctul de a-si pierde mandatul de deputat, dupa ce judecatorii i-au respins o contestatie legata de procesul pe care il are la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Luna trecuta, magistratii i-au respins contestatia prin care Stanciu cerea sa nu mai fie judecat. Dupa ce la finalul anului trecut a fost trimis in judecata de procurorii din cadrul Parchetului General, Anghel Stanciu a contestat rechizitoriul in fata instantei. Deputatul PSD a sustinut ca rechizitoriul nu este legal si ca urmarirea penala nu ar fi fost facuta asa cum trebuie.

Citeste si: INCENDIAR! Sentinta SOC care baga frica in politicienii ieseni

„Respinge, ca nefondata, contestatia formulata de inculpatul Stanciu Anghel impotriva încheierii nr. 351 din 14 aprilie 2014 pronuntata de Înalta Curte de Casatie si Justitie în dosarul nr. 5263/1/2013. Obliga contestatarul la plata sumei de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva”, se arata in decizia instantei de judecata. Practic, prin pronuntarea data luna trecuta, procesul lui Anghel Stanciu va continua, deputatul riscand sa ajunga pentru multi ani dupa gratii daca va fi gasit vinovat de conflict de interese. In urma cu cateva luni, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca deputatul si-a angajat fiul, pe Catalin Anghel Stanciu, si nora, Eleonara Maria Stanciu, la cabinetul parlamentar. Paguba produsa statului a fost de peste jumatate miliard de lei. Pe langa returnarea prejudiciului, Stanciu isi risca si libertatea. Parlamentarul PSD nu este singurul aflat in aceasta situatie. Senatorul Sorin Lazar si deputatul Grigore Craciunescu au fost deja condamnati pentru fapte asemanatoare. Fostul deputat PNL Relu Fenechiu a ajuns deja dupa gratii pentru coruptie, iar senatorul PDL Dumitru Oprea se afla si el in plin proces cu ANI pentru ca ar fi tainuit 90.000 de euro din declaratia de avere.

citeste si: link- 429073

Adauga un comentariu