Local

Cosmar rutier in Iasi. Imagini de groaza dupa prima ninsoare cazuta pe drumurile din judet – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 19 nov. 2018

@ Prima zapada care a cazut peste judetul Iasi a dat serioase batai de cap drumarilor @ Au fost instituite restrictii de circulatie pe drumul european, pe arterele judetene, iar circulatia in municipiul Iasi s-a desfasurat cu dificultate @ Ninsorile vor mai da batai de cap si in zilele urmatoare

Codul galben de ninsori care a cuprins si judetul Iasi a facut ca circulatia pe drumurile din regiune sa devina o adevarata aventura. Pe mai multe drumuri din judet s-au inregistrat numeroase probleme, soferii avand parte de surprize peste surprize. Cele mai mari probleme au fost pe drumurile nationale administrate de Directia Nationala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi.

Din cauza ninsorii si a vantului au fost instituite restrictii de tonaj pe doua drumuri nationale. Autoritatile au decis inca de ieri sa instituie restrictii de tonaj pe DN 28A, km 0-37 (Târgu Frumos – Pascani – Motca), respectiv pe DN 28, km 0 – 28 (Casa de apa – Târgu Frumos), pentru autovehiculele cu sarcina maxima admisa mai mare de 7,5 tone.

"Motivul îl reprezinta ninsorile abundente, masura fiind instituita îndeosebi pentru evitarea riscului de accidente rutiere grave si crearea de blocaje în trafic. Momentan, pe sectorul respectiv, DRDP Iasi actioneaza cu autobasculante cu lama si sararite, dar si cu utilaje de tip Unimog. Circulatia se desfasoara însa în conditii de iarna, cu sectoare de zapada framântata, pe fondul caderilor consistente de precipitatii. DRDP face eforturi pentru asigurarea circulatiei în conditii de siguranta, ridicarea restrictiei fiind conditionata însa si de evolutia situatiei meteo, dar si a parametrilor din trafic", au aratat reprezentantii DRDP Iasi.

Cel mai greu a fost pentru soferii de TIR. Cei care au fost prinsi pe picior gresit si nu au fost echipati pentru iarna au ajuns sa derapeze de pe sosea. Un astfel de incident a avut loc pe drumul national spre municipiul Pascani, in comuan Costesti, unde un TIR care a derapat, a blocat circulatia.

"Un eveniment rutier, cauzat de conditiile meteo si neglijenta conducatorului auto, s-a petrecut pe DN 28A, pe raza comunei Costesti, judetul Iasi. Un autocamion de tip TIR a derapat în afara partii carosabile, cauza probabila fiind neadaptarea vitezei la conditiile de drum si, în mod special, neechiparea corespunzatoare cu anvelope de iarna. Din fericire, nu au existat victime, singurul neajuns fiind blocarea traficului timp de aproximativ 15-20 de minute, cât au durat manevrele de repunere a autovehiculului pe carosabil. Mentionam ca reluarea circulatiei a fost posibila prin interventia DRDP Iasi, care a dirijat spre locul accidentului un utilaj de tip Unimog, aflat în patrulare pe sectorul respectiv, pe fondul avertizarii Cod galben de ninsoare", au mai spus cei de la DRDP Iasi.

Autoritatile au aratat ca pana maine, 21 noiembrie, va fi valabila o informare meteorologica de polei, precipitatii moderate cantitativ – ploaie, ninsoare si intensificari ale vântului.

Si pe drumurile judetene s-a circulat in conditii de iarna. Din cauza ninsorilor abundente, au fost institutite limite de tonaj pe sectorul de drum judetean cuprins între Pascani si Lespezi. "Se circula pe un singur fir, iar pentru a evita si mai mult îngreunarea traficului rutier, este restrictionat accesul camioanelor ce depasesc 7,5 tone. În zona respectiva, circulatia este dirijata de echipaje ale Politiei Rutiere", au mentionat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

Citeste si: UPDATE – Odata cu zapada, in Iasi au aparut si amatorii de drifturi – FOTO/LIVE VIDEO

Trafic bara la bara in municipiu

Situatia nu a fost diferita nici in municipiul Iasi. Zapada care a cazut necontenit peste oras a facut ca circulatia sa se desfasoare cu dificultate. "Societatile municipalitatii, anume Citadin SA, Servicii Publice SA, Salubris SA si Compania de Transport Public SA, au la dispozitie, în total, 152 de utilaje si  autovehicule, cu 11 mai multe ca în sezonul trecut. Din numarul total de autovehicule si utilaje, 85 sunt ale societatilor comerciale ale municipalitatii, iar restul sunt închiriate de Citadin SA. O atentie deosebita va fi acordata cailor de acces în unitatile scolare si spitale, trotuarelor, podurilor si pasajelor. De asemenea, municipalitatea a înfiintat o echipa multifunctionala care are ca sarcina identificarea si preluarea persoanelor fara adapost din oras.  Eventualele probleme legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numarul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme aparute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numarul de telefon al Salubris SA: 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Politiei Locale poate fi contactat la numarul de telefon 0232.232.099", au aratat cei din Primaria Iasi.

VEZI  VIDEO AICI

Comentarii
  • Aseara a fost blocat traficul timp de cca 2 ore in localitatea Boureni langa T g frumos,coloana de masini depasea cativa km,drumari nu,politisti nu,…..ningea e drept dar nu viscolea ,de ce nu s-a intervenit la timp pentru curatarea strazii? cati bani deconteaza echimov si popa catre ce blocati in trafic -nici un ban ,alta intrebare cati bani impart popa si echizmov din banii publici?,,,taina!

Adauga un comentariu