Eveniment-Social

Cosmar rutier la Rondul Tutora – FOTO, VIDEO

Publicat: 09 iun. 2011

Trafic de cosmar ieri in zona Rondului Tutora. Circulatia auto a fost restrictionata la doar doua benzi, din cauza lucrarilor din rond. Mai multe echipaje ale Citadin au fost trimise in zona, ingradind sensurile de intrare in oras pentru a putea asfalta intre linii. Masinile care veneau inspre oras au fost nevoite sa parcurga portiuni intregi printre sinele de tramvai. In tot acest timp, muncitorii Citadin pazeau santierul, in asteptarea asfaltului.
„Au trebuit sa astepte, dar pana la urma au fost trimise in zona doua masini cu cate 30 de tone. Nu s-a stat deloc, ci s-a lucrat”, a declarat ieri Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al primariei.
Sefii Regiei Autonome de Transport Public (RATP), beneficiarii lucrarilor din Rondul Tutora, afirma ca este nevoie de o perioada mai lunga de timp pentru ca liniile „sa se aseze”. Ei au sustinut ieri ca este posibil ca circulatia tramvaielor prin rond sa fie reluata chiar de la inceputul saptamanii viitoare. „Acolo au fost montate liniile, dar este nevoie de o perioada pentru ca acestea sa se aseze. Noi am frezat mai intai pentru a turna asfalt si a aduce liniile la cota asfaltului. Am restrictionat traficul pana sa turnam asfaltul, intrucat masinile de tonaj greu care traverseaza zona pot afecta sinele montate. Daca terminam cu asfaltul, de luni putem relua circulatia cu tramvaiele. Oricum, am facut deja probe acolo si acestea se comporta excelent”, a declarat Maricel Gherca, directorul RATP.
Acesta a mai precizat ca, in urmatoarea perioada, echipaje ale Regiei vor interveni si la liniile din Alexandru cel Bun, pentru a astupa o serie de gropi aparute in preajma liniilor de tramvai.
Lucrarile de modernizare a Rondului Tutora au inceput pe 20 mai si au o valoare de peste 500 de mii de euro. Traseul tramvaiului 5 a fost scurtat pana in Baza 3, de aici calatorii fiind preluati de microbuze pana la Tutora.

Adauga un comentariu