Titlurile zilei

Coșmarul de la Iași din care nu își poate reveni un tânăr! Și-a pierdut soția și copilul din cauza COVID-19 și nici acum nu a primit un răspuns clar. A fost nevoit să se despartă de fiul rămas în viață

Publicat: 14 oct. 2021
Bărbatul în fața IML Iași și soția acestuia care a decedat
Dragoș Ionel și-a pierdut soția, Gabriela Ionel, și copilul din cauza infecției COVID-19

A trecut aproximativ o lună de când Dragoș Iulian, bărbatul din Piatra Neamț, și-a pierdut soția și fiul infectați de COVID-19. Nici până acum nimeni nu i-a oferit vreun răspuns în legătură cu moartea subită a celor doi membri ai familiei. Răpus de durere, a plecat înapoi în Spania, dar nu a renunțat să lupte pentru a afla adevărul

Răpus de durere și fără niciun răspuns după moartea prematură a soției și fiului nou născut, Dragoș Iulian, bărbatul din Piatra Neamț, a lăsat tot și s-a întors în Spania. Medicii nu i-au oferit nici până acum vreun răspuns și a rămas cu sute de întrebări și un gol imens în suflet.

„Am venit înapoi în Madrid, dar nu voi renunța niciodată. M-am întors pentru că am aici o mică firmă de construcții care trebuie să meargă. Nimeni nu mi-a spus nimic și în continuare mă lasă să vorbesc singur, dar nu voi renunța și voi face dreptate. Nu știu la cine să mai apelez să merg mai depare. Nici nu știu dacă mai are rost să mai întreb pe cineva la Spitalul din Piatra Neamț, că oricum sunt vinovați.

Acolo a murit un om nevinovat. M-am săturat să bat pe la ușile spitalelor și să mi se închidă în nas. Nici rezultatul autopsiei nu știu care este. Copilul a rămas cu părinții mei în țară pentru că are nevoie de liniște, trebuie să am grijă de el și să nu simtă că am rămas singuri pe lume. Mi-e foarte greu să-i spun prea multe când mă întreabă de mama lui. În maximum două luni vreau să mă întorc de tot acasă la el. Aici nu am pe nimeni, e greu să-l aduc aici, unde sunt ca un robot, doar muncă. Nu am renunțat și nu o să renunț”, a declarat Dragoș Iulian, bărbatul din Piatra Neamț.

Medicii din Piatra Neamț spun că au făcut tot ce le-a stat în putință

Medicii de la spitalul din Piatra Neamț au respins acuzațiile aduse de Dragoș Iulian, un tată răpus de durere! Bărbatul îi consideră pe doctori vinovați de moartea soției sale și a fiului său de doar două zile, pentru că nu au vrut să o transfere la un spital din Iași. Reprezentanții spitalului au în schimb o altă variantă și spun că au făcut toate demersurile pentru transfer, însă au fost refuzați de fiecare dată. Aceștia au precizat că au ținut în permanență legătura cu specialiștii de la Iași. Potrivit medicilor ieșeni, pacienta nu a avut nicio șansă din cauza afectării pulmonare severe. Pacienta a petrecut aproximativ două săptămâni intubată în secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” Iași, având o afectare pulmonară de 75 la sută.

Și starea micuțului era una extrem de gravă, dar medicii au sperat până în ultima clipă că îl pot salva. Copilul a avut 800 de grame, a fost preluat într-o stare foarte gravă și au crezut până în ultima clipă că îl vor putea salva. Din păcate, bebelușul a decedat în următoarea dimineață, în jur de ora 09:00. Acesta avea hemoragie pulmonară și hemoragie intraventriculară. În edițiile anterioare a fost prezentat cazul unui tată din Iași căruia i-a fost omorâtă fetița de doar 2 ani. Acesta o bănuia pe fosta soție de crimă, iar mai târziu s-a dovedit că Sofia a murit în condiții tragice în casa în care a locuit cu mama ei și concubinul acesteia. A fost găsit un filmuleț în telefonul mamei în care copila era băgată cu forța în mașina de spălat, iar aceasta a fost pornită.

În doar câteva zile, virusul ucigaș a distrus o întreagă familie

După mai mulți ani de muncă în Spania, o familie din Piatra Neamț, întoarsă recent în țară, s-a destrămat. Dragoș și Gabriela Ionel, în vârstă de 36 de ani, împreună cu fiul lor, s-au întors după mai mulți ani petrecuți în străinătate, acasă. Bucuria a fost și mai mare pentru că familia Ionel aștepta și cel de-al doilea copil. Gabriela era însărcinată în luna a șasea. Toți aveau biletele de avion cumpărate pentru a veni în România. Pe data de 30 iulie 2021, cu două zile înainte de zbor, aceștia și-au făcut în Spania testele PCR, care au ieșit negative. Totul era bine și frumos până în ziua în care Gabriela Ionel a început să se simtă rău. A hotărât să meargă la spital și după mai multe zile a început să se simtă rău, iar specialiștii au hotărât să intervină chirurgical pentru a scoate copilul.

Dragoș a semnat că este de acord cu operația de cezariană. Din nefericire, copilul a murit după două zile, iar mama acestuia a rămas în continuare în stare foarte gravă. După alte câteva zile, și femeia a decedat. Când a crezut că totul s-a terminat și se poate ocupa liniștit de înmormântarea soției sale, ajuns la Iași, s-a izbit de alte probleme. Dragoș știa că soția lui este declarată negativ și că o poate lua acasă, pentru a face o ceremonie de înmormântare normală. Surpriza a fost când medicii legiști din cadrul Institutului de Medicină Legală Iași i-au spus că aceasta este pozitivă, iar trupul femeii trebuie sigiliat și trebuie respectate toate regulile impuse în această situație.

Comentarii
  • Eu m-am antors ca aveam masina cu numele meu scris la numar. Ieseni nu stiu cat am luptat ca sa aibe ei reclame tv frumoase la puiul de la avicola.

Adauga un comentariu