Sport

Cosmin Olăroiu, gata să facă pasul într-un campionat de top

Publicat: 07 ian. 2021
Cosmin Olăroiu, campion în România, Emirate, Arabia Saudită și China
Cosmin Olăroiu

Ilie Dumitrescu a vorbit despre performanța realizată de Marius Șumudică în Turcia, unde Gaziantep a urcat pe locul 1, însă și despre realizările recente ale altor antrenori români.
Analistul Digi Sport îl pune în fruntea listei pe Cosmin Olăroiu, antrenorul lui Jiangsu Suning, care a câștigat în 2020 titlul în China. Dumitrescu spune că „Oli” ar putea antrena oricând într-un campionat de top al Europei, un lucru pe care antrenorul chiar și l-ar dori, după ce a câștigat sume impresionante în Arabia Saudită, Qatar, Emiratele Arabe Unite sau China.

„Olăroiu și Răzvan Lucescu sunt la cel mai înalt nivel, dar Olăroiu este top pentru mine, în momentul de față. Să câștigi campionatul în China… Normal că ar putea antrena în Ligue 1, în Germania, în Spania, în Anglia, la performanța pe care a avut-o. El a preluat echipa (n.r. – Jiangsu Suning) după Capello. Eu am stat mult timp de vorbă cu Oli, când l-am felicitat că a luat titlul. El mi-a spus că i-au dat bonus să salveze echipa de la retrogradare. Apoi, el a pus bonus pentru câștigarea campionatului, nu spun suma, unul imens, ei au acceptat. El a câștigat campionatul după Capello. Vorbim despre un nume extrem de important în fotbal. Uite și Petrescu.

Te elimină Sevilla fără să pierzi, trei ani la rând campion și mergi să preiei ultima clasată din Turcia. Petrescu a avut o ofertă clară de la Crystal Palace, eu știu lucrul ăsta. Olăroiu mi-a spus că dacă ar avea o ofertă din Premier League, Italia sau Franța, de la o echipă de mijlocul clasamentului, n-ar avea aceleași pretenții, dar ar fi un target pentru el să antreneze la cel mai înalt nivel. Asta mi-a spus: «M-am realizat din punct de vedere financiar, sunt realizat, îmi doresc foarte mult să demonstrez într-un campionat puternic». M-a impresionat modul ăsta de a vedea lucrurile”, a spus Ilie Dumitrescu.

Cosmin Olăroiu, campion în România, Emirate, Arabia Saudită și China

Jiangsu Suning, formația antrenată de Cosmin Olăroiu, a câștigat titlul în China, după ce a câștigat finala contra campioanei en-titre Guangzhou Evergrande, antrenată de Fabio Cannavaro, scor 2-1 (2-1, la general).
Înainte de a obține titlul în China cu Jiangsu Suning, Cosmin Olăroiu a mai câștigat titlul în România (FCSB, 2006), Arabia Saudită (Al Hilal, 2008) și Emiratele Arabe Unite (Al Ahli Dubai, 2012). Printre distincțiile tehnicianului se mai numără o Cupă și o Supercupă a României, cu FCSB, și două Cupe în Arabia Saudită, cu Al Hilal.
„Oli”, care mai are contract până în decembrie 2021, o pregătește pe Jiangu Suning din martie 2018, iar în 2020 a atins cea mai bună performanță. În 2018, formația românului a încheiat pe locul 5, iar în 2019, pe 4.

Adauga un comentariu