National

Cosmin Olăroiu: ”M-am săturat ca noi, românii, să fim priviți ca niște persoane umile, care ținem capul jos!”

Publicat: 07 ian. 2021
Cosmin Olăroiu, antrenorul Jiangsu Suning
Cosmin Olăroiu, antrenorul Jiangsu Suning

Cosmin Olăroiu, antrenorul Jiangsu Suning, a vorbit la emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu”, difuzată pe gsp.ro despre modul în care a reușit să facă performanțe în străinătate, câștigând trofee cu toate echipele la care a activat ca antrenor principal și înfrângând multe dintre prejudecățile despre români.

”Fotbalul înseamnă o parte din munca noastră. Sunt mulți tehnicieni foarte buni care pot antrena echipe, au cunoștințe despre fotbal, poate mai mari decât ale mele.

Însă sunt multe aspecte care intervin în munca noastră. Empatia cu grupul, cum comunici cu jucătorii, cum te înțelegi cu managementul. Eu de multe ori am greșit, dar am investit în oameni și am reușit să-i fac să devină mai buni în ceea ce fac ei sau să creadă în ei.

În China ei se considerau o echipă normală. Și atunci la meciurile importante mergeau și știau că vor pierde. Lucrul ăsta am reușit să-l schimb, în timp. Cred că investiția în oamenii cu care lucrez și în oamenii cu care am evoluat alături de ei m-a ajutat foarte mult. (…)

Sunt multe prejudecăți legate de faptul că ești român! Nu ești totdeauna privit cu încredere, iar eu dacă ar fi să le mulțumesc celor de la Jiangsu Suning, ar trebui să mulțumesc în special celor care m-au adus. (…)

Mi-au dat această șansă… Să vină un român care să-l înlocuiască pe Capello! A fost un vot de încredere, iar timpul a dovedit că a meritat. Alții vin cu staff mare, cu analiști, medici, fizioterapeuți. Noi suntem percepuți ca oameni buni la muncă și umili.

Am încercat să schimb asta și am avut probleme din chestia asta. M-am săturat ca noi, românii, să fim priviți ca niște persoane umile, care ținem capul jos și nu spunem nimic. Nu suntem așa! Sau nu toți suntem așa!

Chiar dacă avem oameni care merg în Spania sau în Italia și fac diferite munci, noi nu suntem o nație umilă! Și nu trebuie să fim o nație umilă, trebuie să fim mândri că suntem români. Ăștia suntem!

Lumea trebuie să ne evalueze la fel ca pe ceilalți. Și eu am dovedit lucrul ăsta! Au fost mulți români cu personalitate puternică în țările arabe și tuturor li se părea că suntem dificili, i-a spus Cosmin Olăroiu lui Ovidiu Ioanițoaia.

Adauga un comentariu