Diverse

Costa doar 1 leu si dezinfecteaza BAIA mai bine ca orice alta solutie din comert

Publicat: 03 iul. 2017
Amoniacul este la fel de prezent in casa noastra precum bicarbonatul de sodiu, cu siguranta il folosesti destul de des in bucatarie, insa poti sa-l intrebuintezi si in alte moduri.

1. Amoniacul curata vasele de cristal
Cu doar cateva lingurite de amoniac, dizolvate in 2 cani de apa poti reda stralucirea obiectelor tale din cristal. Dupa utilizare clateste bine cu apa.
2. Elimina mirosul de vopsea
Daca ti-ai zugravit proaspat casa sau ai vopsit timplaria ferestrelor tale, amoniacul te ajuta sa scapi de mirosul neplacut.
Dizolva 2 linguri de amoniac intr-un vas cu apa si lasa-l undeva in camera, mirosul dispare in cel mult 2 zile.
3. Elimina depunerile de sapun de pe obiectele din baia ta cu ajutorul amoniacului
2 linguri de amoniac dizolvate in 4 litri de apa fierbinte iti vor curata baia de depunerile de sapun acumulate pe cada, sapuniera sau alte obiecte din baia ta.
4 Curatarea faiantei din baie
Pentru ca faianta din baie sa uceasca din nou, indepartand chiar si de mucegai, frecati suprafata cu un inmuiat intr-o solutie obtinuta din cana de amoniac la 4 litri de apa.
5. Reda stralucirea pantofilor albi
1 lingurita de amoniac dizolvat intr-o cana de apa ajuta sa cureti cu usurinta pantofii tai albi. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi o carpa in solutie si sa stergi cu usurinta suprafata acestora.
Alte utilizari ale amoniacului in casa ta:
1. Impotriva mucegaiului
Amoniacul si inalbitorii sunt arme la fel de eficiente impotriva mucegaiului si a igrasiei. Oricum, fiecare este folosit pentru cazuri specifice si sub nici o forma aceste doua substante nu trebuie combinate vreodata. Apelati la amoniac pentru urmatoarele cazuri, dar asigurati-va ca zona in care-1 folositi este bine aerisita si nu uitati sa folositi manusi de cauciuc.
2. Scoaterea petelor de pe ciment
Daca v-ati saturat de petele decolorate de pe suprafetele cimentate din jurul casei, frecati zona cu o solutie obtinuta dintr-o cana de amoniac diluata in 4 litri de apa. Dupa ce ati terminat, spalati-le cu furtunul.
3. Calmeaza mancarimile de cauzate de intepaturile tantarilor
Daca ati uitat sa puneti in priza aparatul antitantari, iar acestia v-au „atacat” deja, puteti calma mancarimile aplicand un strop de amoniac direct pe intepatura. Nu procedati astfel cu o intepatura pe care ati scarpinat-o deja; senzatia de mancarime va fi inlocuita cu una de usturime.
4. Spalarea ferestrelor
Ferestrele murdare si patate pot da un aspect neingrijit oricarei case. Este foarte usor sa indepartati mizeria, urmele de degete, funinginea si praful care acopera ferestrele. Pur si simplu stergeti-le cu o carpa moale inmuiata intr-o solutie preparata dintr-o cana de amoniac si 3 cani de apa. Ferestrele vor fi nu numai uimitor de curate, ci si foarte stralucitoare.
5 Curatarea covoarelor si a tapiteriei
Pentru a scoate petele de pe covoare si tapiterie, frecati-le cu un burete inmuiat intr-o solutie preparata dintr-o cana de amoniac diluata in 2 litri de apa calda. Lasati sa se usuce complet, iar daca este nevoie, repetati operatiunea.

sursaloading...

Adauga un comentariu