Sport

Costel Galca va avea in vara un buget impresionant pentru transferuri. Primul nume pe lista romanului

Publicat: 29 mart. 2016
1

Costel Galca e pe cale sa o salveze pe Espanyol de la retrogradare si, potrivit presei spaniole, în vara va beneficia de un buget de transferuri considerabil. Desi românul a evitat sa vorbeasca despre prelungirea contractului cu echipa catalana, se pare ca oficialii clubului sunt decisi sa îi acorde credit si în stagiunea viitoare, multumiti de traiectoria echipei din ultima perioada.

Fara nume mari în echipa si cu transferuri putine facute în iarna, Gâlca a reusit sa aduca pe linie de plutire corabia în deriva a lui Espanyol. Retrogradarea este în acest moment departe (echipa e pe 12, la 7 puncte distanta de zona „nisipurilor miscatoare”), astfel ca board-ul se gândeste deja la viitor.

Potrivit planetadeporte.es, patronii lui Espanyol intentioneaza sa investeasca aproximativ 45 de milioane de euro în transferuri, în pauza de mercato din vara, o suma considerabila având în vedere background-ul recent. Chinezul Chen, noul patron al echipei, viseaza la grupele Ligii Campionilor si e constient ca doar alocând sume importante pentru mutari va putea avea acces la masa bogatilor. Primele trei pozitii în La Liga par fi monopolizate pentru urmatorii ani de Barcelona, Real si Atletico, astfel ca Espanyol va trebui sa se întareasca serios pentru ultimul loc vacant.

Conform sursei citate, clubul tinteste transferuri de calitate, primul pe lista fiind Andriy Yarmolenko, de la Dinamo Kiev. Ucraineanul a fost curtat insistent în ultima perioada de nume mari din Vestul Europei, Arsenal si în special Liverpool fiind interesate de serviciile lui.

De notat ca, în iarna, Gâlca a fost interesat si de doi fotbalisti care evolueaza în Liga 1 din România. Fernando Varela (Steaua) si Andrei Ivan (CS U Craiova) au fost monitorizati de Espanyol, care, în masura în care va dispune de bugetul de transferuri anuntat, ar putea sa reia cele doua piste.

Adauga un comentariu