Magazin

Costumul care ii va determina pe bancheri si functionarii publici sa nu mai MINTA

Publicat: 19 apr. 2013
1

O echipa de designeri de la Studio Roosegaarde din Copenhaga a decis sa rastoarne ideea traditionala cu privire la imbracaminte si functiile sale. In prezent, ei lucreaza la un costum care va reactiona la comportamentul celui care il va purta.

Specialistii danezi de la Studio Roosegaarde au inventat un costum care ii impiedica pe functionarii publici si pe bancheri sa minta. Anterior, ei au prezentat o rochie care devine transparenta la accelerarea pulsului celei care o poarta, potrivit BFM.

De data aceasta a venit randul barbatilor: se lucreaza la un costum pentru bancheri si functionarii publici, care devine transparent atunci cand persoana care o poarta minte. Ramane doar de convins ca acestia din urma sa il si poarte.

Seful de proiect Daan Roosegaarde explica acest concept:”Tehnologia a devenit a doua noastra piele, a doua limba, modul de comunicare si de prelucrare a informatiilor. Ne petrecem toata ziua uitandu-ne la ecranul iPhone. Poate el sa devina mai tactil, mai intuitiv? Aceste consideratii ne-a determinat sa cream haine – a doua piele a omului, care vor deveni transparente la o tulburare a persoanei care le poarta”.

Senzorii din tesatura vor raspunde la cresterea frecventei cardiace, facand-o mai transparenta, gratie materialului din care este facuta aceasta – „folia inteligenta”.

Firma Studio Roosegaarde este mult mai cunoscuta pentru proiectele sale inovatoare in domeniul infrastructurii decat in cel vestimentar. Ea este autoarea sistemului de iluminare a drumului noaptea cu vopsea fluorescenta, dar un alt proiect i-a facut celebri pe designerii din Danemarca si anume ringul de dans de la club WATT (Rotterdam), care transforma energia picioarelor persoanelor care danseaza in lumina de fundal.

Adauga un comentariu