National

Covasna: Steagul secuiesc va fi arborat pe cladirile primariilor si institutiilor subordonate

Publicat: 18 ian. 2013
1
Steagul secuiesc albastru-auriu va fi arborat, la cererea conducerii Consiliului Judetean, pe toate cladirile primariilor si ale institutiilor subordonate din localitatile conduse de primari UDMR, relateaza Agerpres.
Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, care este si liderul organizatiei judetene UDMR, a declarat vineri ca le-a cerut primarilor sa arboreze drapelul secuiesc pe cladirile publice in semn de solidaritate cu autoritatile locale care au fost actionate in instanta de Prefectura.
„Le-am cerut acest lucru din mai multe motive, in primul rand pentru ca vrem sa dam o mai mare amploare simbolurilor noastre nationale si in al doilea rand in semn de solidaritate cu primarul comunei Ozun care a fost tarat in instanta de prefect pentru ca a arborat steagul secuiesc (…) Cu o dispozitie a prefectului nu poti sa stergi steagul din inima secuilor, nici identitatea nationala si nici respectul fata de simbolurile noastre nationale”, a spus Tamas Sandor, potrivit caruia legislatia romaneasca permite minoritatilor nationale sa-si foloseasca simbolurile traditionale si cele specifice.
Tamas a mentionat ca a avut deja o intalnire pe aceasta tema cu primarii din zona Targu Secuiesc, iar in saptamanile viitoare vor urma intalniri cu cei din zonele Baraolt si Covasna.
Drapelul albastruauriu cu simbolurile secuilor este arborat de mai multi ani pe o serie de institutii publice din judetul Covasna, printre care si Consiliul Judetean si Primaria Sfantu Gheorghe.
Prefectul Codrin Munteanu a declarat ca in legislatia romaneasca nu sunt prevazute aceste simboluri ale administratiilor locale.
„Singurul simbol care poate fi aprobat de autoritatile locale este legat de stema. Nu exista in legislatia romaneasca steag al unitatii administrativ teritoriale”, a declarat Codrin Munteanu, aratand ca si predecesorul sau, fostul prefect al judetului Covasna Gyorgy Ervin a atacat o hotarare similara adoptata de Consiliul local Targu Secuiesc, fiind prin urmare „pe aceeasi parte a baricadei” la acest capitol.
Munteanu a mai spus ca liderii UDMR „aduc in mod fortat acest subiect in zona etnica”, desi este o chestiune legata strict de lege.
Comentarii
  • am batit pas de defilare in Budapesta ,si daca e cazul o sa mai bate m inca o data sant natii de curve ordinare Ungurii astea ,ar trebui declarate persoane non Grata pe teritoriul Romnieie
    Marko Bela ,Kelemn Hunor si multe boanghine .expulzati.sau likidati dar guvernul tradator ai oploseste la sanul sau pentru voturi sa nu dea Domnul inca o revoluti reala ca terminam cu ei ca in Sirya.tradatorii de tara sant impuscati .Intreb si eu in necunostinat de cauza,,,daca Ceausescu a facut genocid impotriva poporului Roman ???guvernantii de la data de *9 incoace actualmente ce fac?????
    au vandut tara pe bucati strainilor si au indatorat-o la Evrei.Trebuie o adevarata revoluti si likidati toti cei care au fost la conducerea tarii pana acuma pana la a * generatie
    si cei morti ar trebui dezgropati si ampuscati .

    • nu exista placute bilingve in nici o tara Europeana cu limbile minoritatilor,ce in America au scoli strainii in limbile lor materne???juramantul e depus in limba Engleza.Facultatea Babes Bolay sau cum so mai numi ea ar trebui dinamitata.Si inca o data moarte Ungurilor.Sa se ducva in Ungaria ca nici aia nu ai primesc acolo si nu ai vor dar Ramanii tradatori de neam ai ling in cur cu limba ,o vorba veke zice ca ””'””””Romanul cand vede o **** atarnat de tavan cauta limba cu coaiele .astea santem noi Romanii o mare parte din ei care am tradat toti conducatorii si ia-m ucis miseleste pe la spate .

Adauga un comentariu