Stiri medicale

Covid-19: acum și un test rectal?

Publicat: 28 ian. 2021
Covid-19, detectat prin test rectal
17 cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 în județul Iași în ultimele 24 de ore

În China, aflăm că se practică acest tip de test. Şocant! În China, unele teste de screening Covid-19 trec pe calea rectală.

V-a lăsat ultimul test PCR cu amintiri proaste? Consideră-te fericit! În China, unele teste de screening Covid-19 trec pe calea rectală.

Deși această practică este considerată mai puțin dureroasă decât trecerea unui tampon prin nas, rămâne jenanta, să spunem, cel puțin, și, ne imaginăm, mai complex de organizat. Cu toate acestea, se practică în China, unde persoanele expuse riscului și chiar călătorii care sosesc din străinătate au fost detectați pe această cale.

„Acest screening face posibilă creșterea ratei de detectare a persoanelor infectate”, indică un medic de la spitalul You’an din Beijing, chestionat intr-o emisiune TV, pe această temă, potrivit Femme Actuelle. Într-adevăr, coronavirusul ar fi prezent mai mult în anus decât în ​​tractul respirator.

Procesul este simplu: acest tip de tampon de bumbac de 3 până la 5 cm este introdus direct în rect. Cu garanția de a suferi mai puțin decât la un test nazal. Dar fii liniștit: această tehnică nu este menită să fie generalizată și cu atât mai puțin să ajungă la noi. Mai mult, dacă China explică că a efectuat acest tip de test încă de anul trecut, studiile privind eficiența lor sunt încă puține și avantajul lor față de testul clasic PCR sau antigen, efectuat în nas, nu este demonstrat cu adevărat.

Adauga un comentariu