Boli si tratamente

Covid-19: anticorpii ar ucide virusul, chiar și în cazuri asimptomatice

Publicat: 28 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 anticorpii ar ucide virusul chiar și în cazuri asimptomatice
Infecția asimptomatică cu SARS-CoV-2 provoacă anticorpi polifuncționali care neutralizează virusul și vizează celulele infectate.

Persoanele infectate cu virusul, dar asimptomatice ar dezvolta, de asemenea, imunitate împotriva Covid-19, potrivit unui studiu recent realizat de cercetători francezi.

Campania de vaccinare continuă, iar problema imunității la pacienții infectați cu Covid-19 este încă obiectul multor cercetări. Un studiu realizat de cercetători francezi la începutul acestui an a afirmat că, la o formă moderată a bolii, anticorpii ar dispărea mai repede.

„Dacă s-a observat imunitate în primele săptămâni de la debutul primelor simptome, această activitate de neutralizare scade și poate fi chiar pierdută de la două luni de la debutul bolii”, explicaseră ei.

Persoanele asimptomatice

Mai recent, oamenii de știință sunt interesați de răspunsul imun la pacienții simptomatici, dar și la persoanele asimptomatice.

Publicată în jurnalul Cell rapoarte Medecine, această lucrare, realizată și de cercetătorii francezi, relevă faptul că anticorpii dezvoltați de organism ar eradica virusul și la persoanele care nu prezintă totuși niciun simptom, fiind pozitive pentru Covid-19.

Jérémy Dufloo, cercetător la Institutul Pasteur și echipa sa, precizează că „nivelurile și funcțiile anticorpilor sunt ușor mai mici la persoanele asimptomatice decât în ​​cazurile simptomatice”.

Pentru a ajunge la această concluzie, au analizat funcțiile anticorpilor la 52 de persoane infectate cu virusul și asimptomatice, la 119 pacienți care au dezvoltat o formă ușoară a bolii și la 21 de pacienți care au fost spitalizați după ce au contractat virusul, potrivit Femme Actuelle.

„Infecția asimptomatică cu SARS-CoV-2 provoacă anticorpi polifuncționali care neutralizează virusul și vizează celulele infectate”, precizează autorii.

Acești așa-numiți anticorpi „polifuncționali” au un dublu interes în caz de infecție, deoarece fac posibilă atât detectarea virusului, cât și uciderea acestuia, dar sunt, de asemenea, capabili să instituie alte mecanisme de apărare pentru a neutraliza celulele infectate.

Cercetătorii consideră că aceste noi date pot fi, prin urmare, de interes pentru cercetarea tratamentului și îngrijirea pacientului.

Adauga un comentariu